5x bijzondere uitjes met je kind

uitstapjes

Dat je met je kind een dagje naar een pretpark kan, kunnen we allemaal wel verzinnen toch? Of een dagje naar het zwembad, een dierentuin, een speelbos, noem het maar op. Het zijn allemaal leuke uitjes, maar echt origineel zijn ze niet. Wat als je eens een keer echt een bijzonder uitje met je kind wil doen? Wat is dan leuk? Ik ging op zoektocht naar leuke en bijzondere uitjes om te doen met je kind. Bij deze mijn vijf meest originele tips en ideeën. 

1. Wandelen met een alpaca

Ze zijn schattig, ze zijn onwijs knuffelbaar, mega populair en ook nog eens heel leuk om mee te wandelen. Een alpaca wandeling maken met de kinderen is een bijzonder uitje. Met kinderen vanaf drie jaar, kun je onder begeleiding met deze schattige beestjes wandelen door een natuurgebied en ondertussen is de wandeling ook nog eens heel educatief. Je leert namelijk van alles over de alpaca. Zo heeft iedere alpaca, net als je kinderen, zijn eigen karaktertje. Bij dit bijzondere uitje kun je ook hele bijzondere foto’s maken van je kinderen.

2. Touren in een Renault Twizy

Dit is één van onze favoriete bijzondere uitjes met de kinderen, de Renzy familietour! Dit is een tocht in een Renault Twizy waarbij je samen met je kind een speurtocht langs de bollenvelden óf langs het strand doet. Het leuke hieraan is dat wanneer je dit met z’n vieren gaat doen, de kinderen een walkie talkie meekrijgen en daar de grootste lol mee hebben. Inmiddels hebben wij de beide tochten al ervaren en zowel de tulpentour als de strandtour zijn echte aanraders!

3. Spelcomputer museum

Als ik aan mijn kinderen vraag of ze mee gaan naar een museum, krijg ik zeker weten weerstand. Maar wanneer ik vraag of ze mee gaan gamen, dan springen ze een gat in de lucht! Dat is een leuk uitje. Tegenwoordig zijn er verschillende spelcomputer museums. Dit zijn over het algemeen museums met oude, maar wel werkende spelcomputers. Oftewel, lekker ouderwets gamen. In Zwolle vind je het Bonami SpelComputer Museum. In Zoetermeer is het Nationaal Videogame Museum te vinden. En wil je echt een bijzonder uitje, dan moet je in Rotterdam bij het Dutch Pinball Museum (een flipperkast museum) zijn. Het enige nadeel is, is dat de museumjaarkaart niet geldt bij dit soort museums.

4. Neeltje Jans

Educatief, leuk en ook best een beetje bijzonder! Bij Neeltje Jans in Zeeland leer je van alles over de Deltawerken en over de watersnoodramp. Maar er zijn ook zeeleeuwen-en zeehondenvoorstellingen, je kunt er op safari om bruinvissen en zeehonden te spotten en in het zomerseizoen is het vermakelijke aquapark open. Een uitje naar Neeltje Jans is zo variërend dat het bijzonder is voor het hele gezin.

5. Naar het theater

Een bioscoopje is zo gepakt, maar hoe vaak ga je met je kind naar het theater? Voor ons is dat echt een bijzonder uitje. Er zijn verschillende kindertheaters die erg leuk zijn om te bezoeken met de kids. Denk aan Theater Terra of Van Hoorne Entertainment. En wanneer de kinderen groot genoeg zijn, kun je ze een keer meenemen naar een grote theaterproductie van Stage Entertainment, zoals Aladdin. Tip: probeer deze kaartjes met korting te bemachtigen door ze bijvoorbeeld last minute te boeken. Want een uitje naar het theater is bijzonder, maar ook behoorlijk aan de prijs.


bijzondere uitjes kind

Previous ArticleNext Article