10 ideeën voor een Mad Science kinderfeestje

experimenten kinderfeest

Een Mad Science kinderfeestje geven wordt steeds populairder. En ik snap wel waarom! Het is origineel, spannend en het is ontzettend leuk voor alle nieuwsgierige kinderen. Een Mad Science kinderfeestje kan op lokatie gegeven worden. Maar thuis kun je ook prima een thema feestje geven met Mad Science decoratie, spelletjes en proefjes. Dus overweegt je kleine Einstein om een Mad Science kinderfeestje, pak dan onze kinderfeestjes draaiboek erbij let hier even op! Want hier komen de leukste ideeën als uitnodigingen, traktatie en activiteiten voor een origineel Mad Science feestje. 

1. De Mad Science uitnodiging

Geen kinderfeestje zonder uitnodiging! Het leukste is om een uitnodiging in Mad Science stijl uit te delen. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken op de computer. Je kunt ook deze uitnodiging downloaden en uitprinten.

uitnodiging mad science

Download hier deze mad science uitnodigingen.

2. Een lab jas voor de kinderen

Het valt niet mee om goedkope lab jassen te vinden voor een Mad Science kinderfeestje thuis. Bij deze webshop vond ik echt super goedkope lab jassen, maar of dat ook daadwerkelijk iets is? Ik vraag het me af. De lab jassen van deze webshop zien er wel goed uit, maar dan betaal je al €19,95 per lab jas (per kind). Wanneer je via Mad Science een kinderfeestje organiseert, zitten de lab jassen bij de prijs inbegrepen.

3. Mad Science traktatie

Op school wordt er vaak getrakteerd. Maar ook tijdens het kinderfeestje wil je natuurlijk iets lekkers uitdelen. Er is genoeg inspiratie te vinden voor een leuke Mad Science traktatie. Hier een paar ideeën.

Dit is een ontzettend leuk idee voor een traktatie. En ook heel goed passend in het Mad Science thema. Het is wel verstandig om plastic bolletjes hiervoor te gebruiken.

Zoet, zoeter, zoetst. Maar lekker en vooral leuk is deze traktatie wel! Super leuk gedaan en heel goed passend in het Mad Science thema.

Dit is echt iets wat je op tafel zet tijdens het kinderfeestje. Erg leuk idee!

En de waterflesjes mogen uiteraard ook niet ontbreken. Super simpel dit keer en toch origineel!

4. Mad Science decoratie

Wanneer je een Mad Science kinderfeestje thuis geeft, is het wel zo leuk om je woonkamer om te toveren tot een Mad Science lab. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hier een paar ideeën om de Mad Science decoratie zo leuk mogelijk te maken.

Sowieso kun je aan de knutsel gaan. Op zich zijn de vormen niet heel ingewikkeld, het is alleen wel even wat knip en plakwerk. Dit schoolbord vind ik erg goed gelukt en past perfect als decoratie op een Mad Science kinderfeestje. Wat je kunt gebruiken is zwarte vellen papier, maar je kunt ook een groot stuk hout verven met krijtbordverf. Hierop kun je dan formules schrijven en leuke tekeningetjes zoals hierboven afgebeeld tekenen. Zo’n krijtbord is na het kinderfeestje ook nog leuk om mee te spelen.

5. Slijm maken

Iets wat op dit moment echt een hit is, is slijm maken. Slijm maken tijdens een Mad Science kinderfeestje vinden de kinderen hoogstwaarschijnlijk een heel goed idee! (Moeder wellicht iets minder).

Maar je hebt met slijm maken wel een leuke activiteit, wat heel goed past binnen het Mad Science thema.

Hoe maak je slijm? Bekijk het hier:

6. Science escape room

Een kinderfeestje zonder activiteiten is natuurlijk een ramp! De kinderen moeten wel ergens mee vermaakt worden. Bij een Science kinderfeestje is slijm maken natuurlijk een heel goed idee, maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen daar thuis op zit te wachten. Wat ook een leuk idee is, is een escape room! Wij hebben hier een eigen gemaakte science escape room!

science partijtje

7. Bouw een molecule

Een Mad Science kinderfeestje is heel leerzaam! Zo leren kinderen bijvoorbeeld wat molecules zijn. Om het lekker speels te houden, kun je een activiteit doen door molecules te bouwen met bijvoorbeeld snoep. Je print dan deze verschillende kaartjes, met de bijbehorende molecule. En er is ook één kaartje waar je zelf je molecule op kunt tekenen. Deze kunnen de kinderen namaken met snoep en cocktailprikkers. Liever iets gezonds? Gebruik dan blauwe bessen of druiven.

8. Zelf een lab jas maken

OM nog even terug te komen op de lab jassen, kinderen kunnen ook zelf een lab jas maken. Dit doe je met een zwarte textielstift en een wit t-shirt. Zie hieronder, super simpel!

9. Bij mooi weer, proefjes met water!

proefje met water

Als het tijdens het kinderfeestje mooi weer is, is het super leuk om proefjes te doen met water. Het past heel goed in het Mad Science kinderfeestje thema en kinderen zijn dol op water. Op deze site vind je heel veel proefjes met water. Zoals ‘wat doet een pingpongbal in een glas water?’ En ook interessant: ‘Wat gebeurt er als je water, olie en stroop bij elkaar doet?’

10. Een Mad Science Lab badge

En natuurlijk mag een echte Mad Science badge tijdens het kinderfeestje niet ontbreken! Extra leuk is om er een plastic hoesje en een keykoord bij te regelen, zodat de badge net echt lijkt! Deze Mad Science badge zit in ons printable pakket die je na bestellen direct in je mailbox ontvangt!

En zo organiseer je met deze ideeën een super leuk Mad Science feestje voor je kind! Nog niet genoeg? Kijk hier dan voor nóg meer tips voor een kinderfeestje thuis.


mad science kidnerfeestje pinterest

Afbeelding: Shutterstock/ Kristina Bessolova

 

Previous ArticleNext Article