Papa’s vakantie voorpret

Wij leven helemaal naar de vakantie toe. De grote vakantie, zoals de kleuter het noemt staat voor de deur en we hebben er allemaal zin in. We gaan dit jaar voor het eerst met ons gezin met de tent kamperen in Frankrijk en dat vergt enige voorbereiding.

Terwijl vrouwlief haar focus voornamelijk op leuke jurkjes, zwemkleding, handdoeken en waterschoentjes richt, ben ik voornamelijk bezig met de inrichting van de tent en het vervoer naar Zuid Frankrijk toe.

Ik heb een hele checklist af te werken en met nog enkele weken te gaan, wordt het nu echt tijd om de laatste punten af te werken, de puntjes op de i te gaan zetten. Gasflessen worden gevuld, slaapmatjes aangeschaft. En hebben we eigenlijk ook nog een tarp nodig. Zo langzamerhand liggen er al wel heel veel spullen op zolder. En wat er nog ontbreekt, wordt de komende weken vanuit de luie stoel bij een van de online kampeerwinkels besteld. Gaat dit eigenlijk allemaal wel in onze auto passen, want er vormt zich al een flinke verzameling op zolder? Gelukkig rijden we een ruime zevenzitter en hebben we een flinke dakkoffer. Maar zal deze zee aan ruimte voldoende zijn, of ontkomen we volgend jaar niet aan een aanhanger?

auto met dakkoffer

Komend weekend staat de auto centraal op mijn pre-vakantie-takenlijstje. Even een grote schoonmaak van binnen en buiten. Alle vloeistoffen bijvullen, ruitenwissers en verlichting nakijken. Dakkoffer en fietsendrager moeten even gecontroleerd worden en zit er eigenlijk nog voldoende profiel op de zomerbanden voor een reisje naar Zuid Frankrijk en weer terug? Is het nodig, dan heb ik nu nog even de tijd om hier online een paar nieuwe banden te bestellen.

Het klinkt als een hoop werk, maar eigenlijk is dit allemaal puur vakantie voorpret en kunnen deze voorbereidingen niet lang genoeg duren. Was het altijd maar bijna vakantie! 😉

achterbak opel zafira vol

 

Previous ArticleNext Article