Rondvaart met kinderen leuk? Zoetwaterpiraten!

Wij wonen vlak bij de hoofdstad van Nederland. En toch zijn mijn kleintjes er nog maar minimaal geweest. Extra leuk was het dus om mee te gaan met de eerste kinderrondvaart van Amsterdam, de ‘Zoetwaterpiraten’ van Blue Boat Company.
De Zoetwaterpiratenvaart is voor stoere piraatjes in de leeftijd van ongeveer 5 tot en met 12 jaar. Tijdens deze vaart krijgen de kinderen een werkboekje, verrekijker, opdrachten en het interactieve audioverhaal van van Sjonnie en Harold te horen.

Goed daar gingen we dus, de zesjarige had een achtjarig vriendinnetje en de peuter een kleutervriendje mee. Mooie samenstelling om te testen voor wie de rondvaart het meest geschikt zou zijn. Vol verwachting stapten de kleintjes aan boort van een vrolijk versierde rondvaartboot van de Blue Boat Company. De peuter, de jongste van het stel en eigenlijk iets te jong voor deze vaart, zat direct met zijn neusje tegen het raam geplakt. Hij bleef zo een drie kwartier plakken met zo nu en dan een tussenpose, want dan keek hij even door zijn verrekijker.

piraat bodhi

Ondertussen zaten het kleutervriendje, de zesjarige en achtjarige aandachtig te luisteren en druk te bladeren door het opdrachtenboekje en deden hun best om de opdrachten zorgvuldig uit te voeren.

De zesjarige en het kleutervriendje hebben waarschijnlijk het meeste gemist van het uitzicht, maar hebben misschien wel de meeste lol gehad, zij doken namelijk om de haverklap onder tafel. Als zij deze P spotten, moesten zij bukken!

ondertafel

Voor de achtjarige waren het verhaal van Sjonnie en Harold en de opdrachten het beste te volgen. Zij heeft daadwerkelijk echt haar best gedaan voor de opdrachtjes en ondertussen genoten van wat ze allemaal om zich heen zag.

piratenvaart

Conclusie? Eigenlijk was de rondvaart voor al deze kleintjes een succes, maar het verhaal van Sjonnie en Harold en de opdrachten sloten het beste aan bij de achtjarige.

Een kaartje kost € 7,50 p.p en kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis, maar gaan dan wel mee op schoot. De boten vertrekken tegenover het Hard Rock Café vanaf de Stadhouderskade 30 in Amsterdam, meer informatie vind je op de site van Blue Boat Company.

Zoetwater Piraatjes

Wow! Op deze pitatenboot ‘De Amsterdam’ wil de peuter ook graag een keertje varen.

Zoetwater Piraatjes

Deze Piraat neemt haar rol wel heel serieus! Wat kijkt ze boos… 

Previous ArticleNext Article