Zijn kinderen te dik?

Ruim de helft van alle Nederlanders is te dik en weet hoe moeilijk het is af te vallen. Toch oordelen diezelfde volwassenen hard over kinderen die te dik zijn.

Uit een onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift gezondNU, blijkt dat 75 procent van de Nederlanders een dik kind ‘zielig’ vindt. Acht op de tien Nederlanders vindt zelfs dat ouders met een dik kind slechte opvoeders zijn.

Op de vraag wiens schuld overgewicht bij een kind is, antwoordden het overgrote deel van de ondervraagden: de ouders. “Ouders laten hun kind te weinig bewegen en ongezond eten”, vinden acht op de tien Nederlanders

Bron: Telegraaf

En waarschijnlijk vliegen daarom de kinderkookboeken om mijn oren. Zo verschijnt er in september het vijfde boek van de detoxcoach van Nederland, Jacqueline van Lieshout, Het Tempelkookboek voor kinderen.
In dit kookboek vind je bijna 50 toprecepten die je samen met je kinderen kunt maken en waar je heerlijk van kunt smullen, zonder schuldgevoel! Alhoewel, dat hangt natuurlijk weer af van hoevéél je klaarmaakt, want te veel is natuurlijk ook weer niet goed.

En dan is er onlangs ook het boek Kinderbuik verschenen. Dit is niet het zoveelste boek over gezond eten voor kinderen. Dit is een boek van dr. Judith M. Deckers-Kocken, kinderarts voor maagdarmleverziekten met meer dan twintig jaar ervaring als arts/onderzoeker en bovendien een groot hart voor kinderen. In Kinderbuik deelt zij haar ervaring: het is voor alle kinderen (én volwassenen), gezond en niet gezond, mogelijk goed in hun vel te zitten, gezond te zijn en zich gelukkig te voelen door middel van gezonde voeding, werkelijke aandacht en liefde, beweging, bewust ademen en yoga. Dat is nogal een belofte.

Ik zeg altijd tegen mijn kleintjes “luister naar je buikje”. Uiteraard vertalen mijn kleintjes dat in de hele dag snoep, koek en chips willen eten. Dus of dat nou zo een goede manier is, daar valt nog over te twisten. Maar gelukkig heb ik zelf een gezond verstand en geef ik mijn kleintjes naast af en toe een snoepje ook regelmatig een stuk fruit.

Previous ArticleNext Article