Manieren om je huis te isoleren zodat de kleintjes er warm bijzitten

Manieren om je huis te isoleren

Weten jullie vorige winter nog? We vroegen ons massaal af hoe we de winter door moesten komen als we moesten besparen op verwarming. Inmiddels weten we dat het isoleren van je huis een cruciale stap is om er in de winter warmpjes bij te zitten. Daarbij is het isoleren van je huis een manier om je energierekening te verlagen.

Maar ja, dat isoleren kost natuurlijk ook weer heel wat knaken! Echter weten veel mensen niet dat er nog steeds een subsidieregeling beschikbaar is. Voor het fijne daarvan verwijs ik je graag naar de website subsidiesisolatie.nl. Daar vind je namelijk alles wat je weten moet over deze subsidieregeling. Wij vertellen je vast over de manieren waarop je je huis kunt isoleren. Want als ouder wil je natuurlijk graag een betere wereld voor je kinderen achterlaten. En met het isoleren van je huis draag je bij aan een duurzamere levensstijl door energie te besparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Muurisolatie

Muurisolatie is één van de meest effectieve manieren om warmteverlies in je huis te verminderen. Wanneer je je muren goed hebt geisoleert, zal die koude trek die door de muren sloop en zorgde voor rillende kindervoetjes verleden tijd zijn. Als ouder heb je niet alleen de energierekening verlaagd, maar ook een knusse cocon gecreëerd waarin je kinderen veilig en warm kunnen ravotten. Er zijn verschillende methoden beschikbaar, waaronder spouwmuurisolatie, binnenmuurisolatie en buitenmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is de meest gebruikelijke en kostenefficiënte optie.

Dakisolatie

Met een goede dakisolatie hoef je je geen zorgen te maken over lekkages of koude tocht die door het plafond sijpelt. Hiermee wordt het huis op regenachtige dagen een warme, knusse schuilplaats en de regendruppeltjes die op het dak tikken, een aangenaam geluid. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar het scheelt ook gewoon enorm veel kou die je niet met energie hoeft te verwarmen. Dakisolatie kan worden uitgevoerd door het toevoegen van isolatiemateriaal onder het dakoppervlak of tussen de zolder en het plafond van de bovenste verdieping.

Vloerisolatie

Kinderen spelen het grootste deel van de tijd op de vloer. Voor de warmte kun je natuurlijk een speelkleed neerleggen, maar zijn er echt kinderen die netjes op het kleedje blijven spelen? Wij kennen ze niet. Vloerisolatie is daarvoor een goede oplossing, vooral in huizen met een kruipruimte. Het isoleren van de vloer vermindert koude luchtstromen vanuit de kruipruimte en helpt warmte binnen te houden. Nu kunnen je kinderen met blote voeten op de vloer rondrennen zonder dat jij (zelf hebben ze er geen last van namelijk) bang bent dat de teentjes eraf vriezen.

Dubbel glas

Hoe je ook kunt isoleren, is het vervangen van oude en enkel glas ramen door ramen met dubbel of zelfs driedubbel glas. Dit kan aanzienlijk meer warmte in je huis houden. Maar het helpt ook om tijdens de heetste zomerdagen de woonkamer aangenaam koel te laten blijven.

Tochtwering

En onze laatste en misschien ook wel meest makkelijke en goedkoopste manier van isoleren is tochtwering. Je hoeft alleen maar tochtstrips rond deuren en ramen te plaatsen om kieren te dichten en tocht buiten te houden. Denk ook aan het afdichten van gaten rond leidingen en ventilatieopeningen. Wat je er ook aan uitgeeft, het creëren van een gezellige en comfortabele thuisbasis voor je gezin is van onschatbare waarde.


Manieren om je huis te isoleren

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article