5 tuinonderhoud tips voor het najaar

Hoewel de kinderen zich weer steeds meer naar binnen trekken, is dit juist de tijd om ze buiten in te zetten. De herfst is namelijk het moment om je tuin aan te pakken, zodat je in het voorjaar weer volop kan genieten van je kleurrijke en gezonde tuin. En daar kunnen je kinderen prima een beetje mee helpen, want zo ingewikkeld is het allemaal niet. Zeker niet als je deze vijf tuinonderhoud tips voor het najaar tot je neemt.

Het gazon doorzaaien

Het is belangrijk om in de herfst de kale plekken in het gazon te voorzien van graszaad. Hiervoor kun je MOOWY graszaad kopen. Door je gazon in het najaar goed te doorzaaien, zorg je voor een dichte en volle grasmat. En hierdoor geef je onkruid en mos geen kans. Het gazon doorzaaien is een prima taakje voor je kind. Hij is tenslotte degene die in het voorjaar weer lekker wil voetballen op het gazon, toch?

Bladeren wegvegen

In de herfst vallen de bladeren van de bomen. En ook al heb je geen boom in je tuin, er kunnen toch bladeren in je tuin belanden. Het is vooral belangrijk dat je de bladeren ten alle tijden van het gazon weghaalt. Bladeren zorgen namelijk voor verstikking van de grasplantjes waardoor je bruine plekken kunt krijgen. En dat is natuurlijk zonde van je mooie gazon. Ook dit is een taakje dat je samen met je kleintje kunt uitvoeren. Je kunt er zelfs een spelletje van maken! Zet twee emmers neer en wie heeft als eerste zijn emmer met bladeren gevuld?

Bloembollen planten

Vóór de eerste nachtvorst plant je de bloembollen in de grond. Het planten van bloembollen, zoals tulpen, narcissen en hyacinten, is een leuk projectje om samen met je kind te doen. Het leert je kind veel over groei. In het najaar stop je de bloembollen in de grond en in het voorjaar komen er kleurrijke bloemen tevoorschijn. Het is niet alleen voor je kleintje mooi om te zien dat zoiets groeit, het geeft ook je tuin in het voorjaar een vrolijke en kleurrijke uitstraling. Je kunt de bloembollen overigens ook prima in potten planten.

Bemesting van de tuin

Dit is misschien een iets minder aantrekkelijk klusje, maar wel een belangrijke die hoort bij het tuinonderhoud. Het bemesten van je bomen, planten, gazon en niet te vergeten, je moestuin geeft het extra voeding. Voeding die het nodig heeft om de winter door te komen.

De najaarssnoei

Het najaar is een goed moment om te snoeien, de meeste planten zijn dan uitgebloeid. Het is misschien het beste dat je deze laatste tuinonderhoud tip zelf onder handen neemt. Je kunt je kleintje natuurlijk geen snoeischaar in handen geven. En ook geen botte schaar, goed gereedschap is namelijk wel belangrijk, want anders beschadig je de plant alleen maar. Je kleintje kan de gesnoeide takken en bladeren natuurlijk wel weer verzamelen en in de groenbak gooien. Zo ben je toch samen lekker in de tuin bezig en het is zeker belangrijk voor het onderhoud van je tuin.

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.