De voordelen van een waterontharder in een huis

voordelen van een waterontharder

In eigenlijk alle huishoudens wordt dagelijks veel water gebruikt, of het nu voor drinken, koken, wassen of schoonmaken is. Hoewel water belangrijk is voor ons dagelijks leven, kan hard water problemen veroorzaken die niet alleen frustrerend zijn, maar ook schadelijk voor de gezondheid van je gezin.

Nu denk je misschien, ja ja het zal wel! Maar het installeren van een waterontharder in je huis kan toch echt een slimme investering zijn, vooral als je kinderen hebt. Wat zoiets kost kun je vinden op de site kosten-waterontharder.nl. Wij geven je de belangrijkste voordelen voor je gezin en dan mag je zelf overwegen of je een waterontharder nodig hebt of niet.

Bescherming van de huid van je kinderen

Hard water bevat hoge concentraties mineralen zoals calcium en magnesium, die de natuurlijke oliën van de huid kunnen verwijderen en deze zorgen voor uitdroging en irritatie. Dit kan bijzonder ongemakkelijk zijn voor kinderen met een gevoelige huid. Een waterontharder helpt de hardheid van het water te verminderen, waardoor de huid van je kinderen zachter en gehydrateerder blijft.

Daarbij zijn kinderen gevoeliger voor huidproblemen zoals eczeem. Hard water kan deze aandoeningen verergeren door de huid te irriteren en jeuk te veroorzaken. Met zacht water kun je de kans op huidproblemen bij je kinderen verminderen. Dit is natuurlijk wel echt het grootste voordeel van een waterontharder, maar er is nog meer!

Langere levensduur van apparaten

Hard water zal sneller schade veroorzaken aan huishoudelijke apparaten zoals waterkokers, wasmachines en vaatwassers door de opbouw van kalkaanslag. Een waterontharder kan deze kalkaanslag aanzienlijk verminderen, waardoor je apparaten langer meegaan en de kosten voor reparatie of vervanging bespaart. Dus op lange termijn verdien je de waterontharder nog terug ook!

Minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig

Hard water maakt het moeilijker om zeep en schoonmaakmiddelen goed te laten schuimen en te spoelen. De kans is groot dat je daardoor steeds een extra scheut schoonmaakmiddel in je emmertje mikt. Met zacht water heb je minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig om dezelfde resultaten te bereiken. En dat bespaart niet alleen geld, maar ook de blootstelling aan chemicaliën voor je kinderen.

Zachter en gezonder haar

Kinderen met lang haar zullen ook zeker profiteren van een waterontharder! Het grote voordeel is dat zacht water helpt om klitten te verminderen en het haar zijdezacht te maken. Geen gevecht met de haarborstel meer! Bovendien zorgt zacht water ervoor dat shampoos en conditioners beter spoelen, wat het haar gezonder en glanzender maakt.

Drinkwater smaakt beter

Met een beetje geluk drinken je kinderen veel water, zeker als ze in het bezit zijn van zo’n populaire air-up beker. Echter maakt een waterontharder zo’n beker overbodig, want zacht water smaakt over het algemeen beter!

Schoonmaken kost minder tijd en moeite

En als laatste maar zeker niet het minste, met zacht water kun je gemakkelijker schoonmaken omdat het geen kalkaanslag achterlaat op oppervlakken, kranen en douchekoppen. Dit betekent minder tijd besteden aan schoonmaken en meer tijd doorbrengen met je kinderen! Of wat dacht je van een beetje meer tijd voor jezelf? Kortom, een waterontharder heeft zo echt zijn voordelen.


De voordelen van een waterontharder in een huis

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.