Zo vind je jouw trouwlocatie!

kinderen

De kogel is door de kerk! De horeca gaat weer open en dus kunnen we het nu eindelijk met zekerheid zeggen… Wij gaan trouwen! De grote dag is volgende maand al. Je snapt dus wel dat we met samengeknepen billen zaten, want als onze trouwlocatie dicht moest blijven, dan konden we dat feestje wel op onze buik schrijven. Maar het lijkt erop dat het nu toch echt door zal gaan op de locatie, zoals we gepland hadden.

Maar hoe kom je nou aan zo’n trouwlocatie? En zitten er nog regels aan zo’n trouwlocatie? In dit blog vertel ik je er meer over.

Hoe zoek je een trouwlocatie?

Wanneer je samen besluit om te gaan trouwen, heb je waarschijnlijk een bepaald beeld van de bruiloft in je hoofd. Zelf hadden wij in eerste instantie het idee om te trouwen in Las Vegas. Maar onze jongste dochter vond dat maar raar en heeft dat idee uit ons hoofd gepraat. Aangezien we het belangrijk vinden om de kinderen bij ons trouwen te betrekken, moesten we op zoek naar een trouwlocatie in de buurt. Om je te helpen filteren, kan een website als Weddingspaces helpen. Trouwen in een brouwerij of een dierentuin? Je kunt het zo gek niet bedenken!

Kun je zomaar overal trouwen?

De vraag is alleen, kun je zomaar overal trouwen? Het antwoord is simpel. Nee, je kunt niet zomaar overal trouwen. Maar je hoeft ook niet per se in het gemeentehuis je ‘ja-woord’ te geven. Per gemeente zijn er een aantal officiële trouwlocaties buiten het gemeentehuis. Tijdens het aanvragen van je huwelijk kun je de gewenste locatie aangeven. Wij hebben ervoor gekozen om de ambtenaar naar een officiële trouwlocatie in onze gemeente te laten komen. Wil je trouwen op een on-officiële trouwlocatie, dan moet je dit speciaal aanvragen bij je gemeente. Het schijnt dat je dit wel op tijd moet doen, aangezien ze niet overal even vlot zijn in het verwerken van dit soort aanvragen.

Zet eerst alles op een rijtje

Eigenlijk is ons beste advies om eerst al je wensen op een rijtje te zetten. Zodat je, voor je op zoek gaat naar een trouwlocatie, al heel goed weet wat je precies wil op je grote dag. Wil je tijdens je bruiloft bijvoorbeeld op één locatie blijven of wil je naar meerdere locaties? Maak ook alvast een gastenlijst, zodat je precies weet hoeveel gasten je in een locatie kwijt moet kunnen. En niet te vergeten, denk aan een budget! Hoe praktisch dat ook klinkt, het is wel belangrijk om te weten hoeveel je kunt besteden aan je eigen bruiloft.

Laat je niet gek maken

Maar het allerbelangrijkste is, laat je niet gek maken! Ik weet inmiddels dat je jezelf helemaal kunt verliezen in alle Pinterest-perfecte bruiloft plaatjes en je kunt je bruiloft zo gek maken als je zelf wil. En dat is het punt, want ik herhaal, zoals je zelf wil! Het is jouw trouwdag.


kinderen

Afbeelding: Shutterstock / Jana Solom

Previous ArticleNext Article