Review: de DustMagnet luchtreiniger van Blueair

Zuivere, frisse lucht geeft je niet alleen energie, het maakt je creatiever en helpt je overdag betere beslissingen te nemen. Daarbij helpt een zuivere en frisse lucht je ’s nachts ook beter te slapen. En als de kinderen je dan ook nog eens door laten slapen, word je een stuk frisser wakker. Aangezien we een derde van onze tijd in bed doorbrengen, klinkt dit alsof een luchtreiniger in de slaapkamer een must voor iedereen is! Maar dan komt natuurlijk de grote vraag, welke luchtreiniger? Want het is wel heel leuk zo’n apparaat in je slaapkamer, maar hoe zit dat met het geluid? Waar zet je zo’n ding neer als je slaapkamer niet al te groot is? En het belangrijkste, werkt een luchtreiniger nou echt? Op de vraag, welke luchtreiniger kan ik snel antwoord geven. Wij ontvingen namelijk de DustMagnet luchtreiniger van Blueair voor een review. In dit artikel lees je onze mening over dit product.

gezin

De DustMagnetTM van Blueair

De DustMagnetTM is de nieuwste luchtreiniger van Blueair. Het grootste doel van deze luchtreiniger is dat deze stofdeeltjes uit de lucht trekt als een magneet. Maar daarnaast ziet de DustMagnetTM van Blueair er super stijlvol uit en inmiddels weet ik uit ervaring dat het ook een mega stil apparaat is. En daar hebben we ook meteen een antwoord op de vraag hoe het zit met het geluid? Want uiteraard zit niemand tijdens het in slaap vallen te wachten op een irritant gezoem van een luchtreiniger. De DustMagnet van Blueair is echt mega stil. Pas wanneer je je dekbed uitklopt of wanneer je de was opvouwt (handdoeken vouw ik op mijn bed op) hoor je het apparaat wat harder werken. En eigenlijk is dat ook wel logisch en een fijn idee dat het apparaat zijn werk doet, want je ziet de stofjes dan ook echt door de lucht dwarrelen.

De DustMagnet van Blueair ziet er heel stijlvol uit, je hoeft dus geen gedrocht in je slaapkamer te zetten. Maar dan nog moet je er natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Een luchtreiniger moet ook in een stopcontact, dus wij moesten wel echt even zoeken naar een plekje voor de DustMagnet. Maar heb je voldoende ruimte in je slaapkamer, dan kun je de luchtreiniger prachtig neerzetten en bijvoorbeeld als bijzettafeltje gebruiken om je telefoon op te leggen.

Hoe werkt het?

Een luchtreiniger zorgt voor een schonere lucht en filtert daarvoor allerlei vervuilde deeltjes uit de lucht, zoals pollen, gassen en bacteriën. De DustMagnet van Blueair trekt ook nog eens stofdeeltjes uit de lucht als een magneet. Zo wordt stof in de lucht opgevangen en verwijderd voordat het op oppervlaktes neerslaat, wat betekent dat jij minder tijd kwijt bent aan stofzuigen en afstoffen.

De Blueair app

In de bijbehorende Blueair app op je telefoon kun je duidelijk zien wat de kwaliteit van de buitenlucht in je omgeving is. Er wordt daarbij gekeken naar de fijnstofdeeltjes (PM 2.5 en PM 10), koolstofmonoxide (CO), zwaveldioxide (SO2) in de buitenlucht. Daarnaast kun je ook zien wat DustMagnet in jouw kamer precies doet. In het overzicht wordt het gemeten aantal fijnstofdeeltjes (PM 2.5) getoond. Daarnaast kun je in de app een aantal instellingen als de fan speed, in de intensiteit van de ledverlichting aanpassen.

Voordelen van de app:

  • Je kunt precies zien wat de DustMagnet in jouw (slaap)kamer doet. En dus na een tijdje ook het resultaat!
  • In de app is het mogelijk om tijdschema’s voor de DustMagnet aan te maken. Makkelijk op afstand te bedienen dus!
  • Wat ook heel handig is. In de app kun je zien hoe lang je filter nog meegaat. Na zo’n anderhalve maand dag en nacht gebruik, is ons filter nog 92% bruikbaar.
  • Nog een laatste handigheidje: Wanneer je de DustMagnet in de kinderkamer zet, dan kun je in de app de knopjes op het apparaat voorzien van een kinderslot.

Conclusie van de review

En dan natuurlijk de conclusie van deze review van de DustMagnet van Blueair. Beginnend bij de aanschafprijs van €379,00. Tja, wat kan ik daar over zeggen? Het is absoluut een flink bedrag, en er zijn zeker goedkopere luchtreinigers op de markt. Maar uit ervaring weet ik dat deze dan niet zijn voorzien van een bijbehorende app en ook zeker niet die aantrekkingskracht voor stof heeft. Voor zover je een luchtreiniger mooi kunt noemen, vind ik het design van de DustMagnet van Blueair heel stijlvol! Het is alleen jammer dat onze slaapkamer klein en vol is en daardoor het design niet echt tot zijn recht komt. Maar, ja, daar kan de DustMagnet van Blueair verder natuurlijk niks aan doen. Het geluid dat uit het apparaat komt is echt amper te horen. Wanneer je het apparaat wel hoort, dan zie je ook de stofdeeltjes dwarrelen en daaraan kun je zien dat het apparaat dan ook écht werkt. Al met al ben ik echt wel tevreden over deze luxe luchtreiger en zal ik het ook zeker aanraden.

Kijk voor meer informatie op de website van Blueair.

DustMagnet van Blueair kopen?


Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.