Kinderwens? Wat als zwanger worden niet meteen lukt?

kinderwens

Wanneer je samen eenmaal hebt besloten om voor een kindje te gaan, dan wil je het liefste ook meteen zwanger worden. Iedere dag dat je niet zwanger bent, lijkt er één teveel te zijn. En iedere maand vraag je je steeds een beetje meer af of er soms iets mis is?

Nou één troost, voor heel veel stellen met een diepgewortelde kinderwens kan het een uitdaging zijn om direct zwanger te worden. Maar voordat je je volledig stort op medische interventies, zijn er enkele stappen die je kunt overwegen om je kansen op een natuurlijke zwangerschap te vergroten. En deze stappen kun je gewoon bij Geboortecentrum Amsterdam nemen.

Gezonde levensstijl

Een gezonde levenstijl is voor iedereen belangrijk, laten we dat voorop stellen. Maar wanneer je zwanger wil worden is het extra belangrijk, want je moet ervoor zorgen dat jouw kindje een veilige en gezonde plek heeft om te groeien. Wanneer je een kinderwens hebt, is stap één om jullie dagelijkse gewoonten onder de loep te nemen. Als eerste kijk je naar jullie voeding. Eet je gevarieerde maaltijden met voldoende vitaminen en mineralen en vooral foliumzuur? En drink je niet overmatig cafeïne en alcohol?

Daarnaast is het goed om te bewegen. Voldoende lichaamsbeweging bevordert de bloedcirculatie en kan stress verminderen. Want ook dit is een belangrijk punt, een hoog stressniveau kan namelijk de vruchtbaarheid beïnvloeden.

Dit zijn simpele, maar wel belangrijke eerste stappen om te nemen wanneer zwanger worden niet meteen lukt.

Klein onderzoek

Wanneer je een gezonde levensstijl aanhoudt, maar zwanger worden nog steeds niet lukt, kun je bij het Geboortecentrum een echo laten maken. Het baarmoederslijmvlies en de eierstokken worden dan goed bekeken. Dit is natuurlijk best een spannende echo, want er wordt toch gekeken naar mogelijke myomen of cystes. Het voordeel is wel dat wanneer er dan iets opvallends of afwijkend te zien is, je direct wordt doorverwezen naar je huisarts of gynaecoloog.

Acupunctuur

Acupunctuur is misschien niet iets waar je aan denkt om zwanger te worden. Maar deze eeuwenoude Chinese geneeskunde richt zich op het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Sommige stellen met een kinderwens hebben baat bij acupunctuur. Het kan namelijk helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus. Maar het helpt ook stress te verminderen en het stimuleert de bloedcirculatie naar de voortplantingsorganen.

Heb geduld, juist als zwanger worden niet meteen lukt

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan! Want zoals ik al zei, wanneer je eenmaal gaat voor een kleintje, wil je dat het liefste meteen. Maar toch, een van de belangrijkste punten om zwanger te worden is om geduldig te blijven. Het is goed om te weten dat slechts 30 procent van de stellen binnen drie maanden zwanger raakt. Zo gek is het dus niet wanneer het niet in één keer raak is. Dus heb geduld, ondersteun elkaar en sta open voor de diverse mogelijkheden om jullie kinderwens te vervullen.


kinderwens

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article