Kant-en-klare traktatie ideeën voor school

kant-en-klare-traktatie-ideeen-school

Voor sommige ouders is het verzinnen van een traktatie voor school een pittige uitdaging. Het ontbreekt aan tijd, creativiteit en vooral zin om lekker uit te pakken met een originele traktatie. Alle perfecte ‘Pinterest perfect’ traktaties die ze bij andere ouders voorbij zien komen, zijn een doorn in het oog. Laat je echter niet gek maken lieve, maar fantasieloze ouders! Ieder heeft zo zijn talenten en bovendien is er helemaal niks mis met een kant-en-klare traktatie voor school. Wij geven je een aantal ideeën.

Goodiebag met uitdeelcadeautjes

Prachtige gemaakte traktaties zijn natuurlijk geweldig om mee aan te komen op school, maar een goodiebag is voor kinderen ook superleuk om uit te delen. Wanneer je deze vult met kleine uitdeelcadeaus, is de kant-en-klare traktatie niet alleen leuk om uit te delen, maar ook leuk om te ontvangen. Je schaft een aantal van die kleine tasjes aan en vult deze samen met je kleintje. De inhoud kan variëren van lekkernijen tot aan kleine uitdeelcadeautjes. En als je echt wil uitpakken voor de verjaardag van je kleintje, dan kun je wat leuk speelgoed uitkiezen om te trakteren.

Koop een taart

Het uitdelen van een taart als kant-en-klare traktatie is een heel goed idee. Het is in ieder geval iets dat altijd in de smaak valt bij kinderen. En niet alleen de kinderen van school, leraren lusten ook echt wel een stukje taart! Het is leuk om bij de verjaardagstaart kaarsjes te doen, zodat je kind ook in de klas kaarsjes kan uitblazen. En als je je kleintje nog iets uitgebreider wil laten trakteren, laat je de kinderen zelf de taart nog versieren. Dan wordt het trakteren pas echt een feestje. Het is misschien wel handig om even te overleggen met de juf of meester of zij daar ook op zitten te wachten.

Lekker gezond, een fruitmand

Voor ouders die gezondere traktatie ideeën willen, is een grote fruitmand een uitstekend idee. Geen fruitspiesen waar je uren aan moet werken, maar gewoon fruit uit het vuistje. Een fruitmand vul je met verschillende soorten fruit, zoals bananen, appeltjes, mandarijnen, enzovoorts. Zo kunnen alle kinderen zelf hun favoriete stuk fruit kiezen. Deze kant-en-klare traktatie is lekker gezond en bovendien heel kleurrijk waardoor het een feestje is om te trakteren.

Kant-en-klare traktatie? Koekjes en chips!

Het minst creatieve, maar wel lekker eenvoudig is het trakteren van verpakte koekjes en zakjes chips als kant-en-klare traktatie. Het blijft altijd een populaire keuze voor traktaties op school en er is echt helemaal niks mis mee. Deze traktaties zijn handig verpakt, wat heel hygiënisch is, maar het ook gemakkelijk maakt om ze uit te delen onder de kinderen. En het hoeft echt niet iedere keer hetzelfde koekje of chipje te zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten koekjes en chipjes beschikbaar om te trakteren.

Het uitdelen van verpakte koekjes en chips is ook handig voor jou als ouder, omdat je maar weinig hoeft voor te bereiden. Je kind kan gewoon de traktaties meenemen en uitdelen op school. En geloof ons, je hoort de kinderen niet klagen over dit soort kant-en-klare traktatie ideeën voor school! Het zijn hooguit een paar ouders die het fantasieloos zouden kunnen vinden.


kant-en-klare traktatie

Uitgelichte afbeelding; Shutterstock

Previous ArticleNext Article