Kinderfeestje in de winter? We hebben genoeg ideeën!

kinderfeestje in de winter

Van een kinderfeestje in de winter kan je een paniekaanval krijgen, maar je kunt er ook een unieke en sfeervolle ervaring van maken. Je moet alleen even rekening houden met het weer en de eventuele kou kan wat extra planning vereisen. Maar je hoeft echt niet te panieken over wat je nou toch moet doen met een kinderfeestje in de winter, er zijn écht genoeg ideeën en leuke activiteiten om het kinderfeestje van je kind speciaal te maken.

Leuke winterse thema’s

Een leuke winterse thema geeft heel veel mogelijkheden voor een kinderfeestje thuis. Denk aan glinsterende sneeuwvlokken en sprankelende blauwe en zilveren decoraties die de feestlocatie omtoveren tot een magisch winterpaleis. Als je dan toch een kinderfeestje in de winter moet organiseren, kies dan ook een winterthema voor het partijtje.

kinderfeestje in de winter

Frozen (ijsprinses)

Het thema Frozen is natuurlijk een schot in open doel. Kinderen zijn dol op de film, dus waarom niet ook een kinderfeestje in dit thema. Wij deden het al eens, hier kun je lezen hoe wij het Frozen feestje georganiseerd hadden.

Pinguïns

Een origineel thema voor een winters kinderfeestje is een partijtje met pinguïns. Nu denk je misschien, wat moet ik daar nou weer mee? Maar er zijn genoeg spelletjes voor binnen te verzinnen waarbij kinderen zich als een pinguïn moeten gedragen.

Of wat dacht je van de activiteit knutselen? Pinguïns zijn super leuke beestje om te knutselen!

Sneeuwpoppen

Ook sneeuwpoppen passen perfect in een winters kinderfeestje thema. Ga bijvoorbeeld een activiteit doen waarbij je van witte (oude) sokken leuke sneeuwpopjes gaat maken. Of waar kinderen ook helemaal blij van worden, is het maken van nep sneeuw! Wedden dat het een partijtje wordt om nooit te vergeten.

sneeuwpop maken

Winterwonderland

Het meest betoverende thema is winterwonderland. Hier kun je echt alle kanten mee op. Van sneeuwpoppen knutselen tot aan activiteiten als sneeuwballengevecht (met witte dotten). Je kind kan dan winterse lekkernijen zoals sneeuwpopcupcakes, warme chocolademelk met slagroom en koekjes in de vorm van sneeuwvlokken trakteren.

Kinderfeestje activiteiten in de winter

Maar goed, niet iedereen zit te wachten op een groep kinderen in huis. Dan is een kinderfeestje thuis in de winter zeker niet aan te raden. Gelukkig zijn er ook genoeg ideeën voor activiteiten in de winter buiten huis die je tijdens een kinderpartijtje kunt doen.

Natuurlijk kun je gaan bowlen, zwemmen of trampoline springen. Dat kunnen we inmiddels allemaal zelf ook wel verzinnen. Maar deze activiteiten hebben verder niks met het winterse thema te maken. Wil je voor het kinderfeestje in de winter iets origineels doen wat wél bij het winterse thema past, bekijk dan deze ideeën eens:

kinderfeestje in de winter

Naar de schaatsbaan

Als er iets winters is, dan is het wel schaatsen! Zodra er maar een beetje vorst voorspeld wordt, dan begint de schaatskoorts in Nederland al. Nu kun je daar helaas niet op rekenen, maar er zijn gelukkig wel schaatsbanen in Nederland waar je terecht kunt en altijd in de winter kunt schaatsen. Voor een kinderfeestje in de winter is diut dan ook een superleuke activiteit.

(Proef)lesje skiën

In plaats van een schaatsbaan, kun je ook kiezen voor een ski-hal. Meestal kun je wel een (proef)les skiën regelen voor een groepje kinderen. Het is een ontzettend originele activiteit voor een partijtje en past perfect bij het winterse thema.

Winterwandeling met speurtocht

Met een groepje kinderen naar de schaatsbaan of naar een skihal kost natuurlijk behoorlijk wat geld. Dat is een keuze die ouders zelf maken. Maar wij zijn van mening dat een kinderfeestje echt niet heel duur hoeft te zijn. Bereid bijvoorbeeld een winterwandeling met een speurtocht voor. Dit kan een fotospeurtocht zijn of kijk of je een leuke speurtocht kan printen.

kinderfeestje in de winter

Kampvuur bouwen

Zeker voor een kinderfeestje met jongens is dit een toffe activiteit, een kampvuur bouwen! Zoek een plek of locatie waar dit mogelijk is, koop een zak marshmallows en bouw een kampvuur. Om het extra spannend te maken, vertel je een paar spannende verhalen rondom het kampvuur. Wedden dat de kinderen hier nog lang over zullen napraten.

Winter bbq

Is je kleintje dol op barbecuen? Dan is een winter bbq helemaal tof! Sowieso zijn winter barbecues hip, dus een prima activiteit voor een partijtje. Mocht je het nou een beetje saai vinden, alleen een bbq, bereid dan met de kinderen de bbq voor. Oftewel, maak er een workshop activiteit van! Samen groenten snijden, hamburger broodjes voorbereiden, dat soort dingen.


Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article