Robot kinderfeestje organiseren? Dat doe je zo!

kinderfeestje

Mijn kinderen bedenken het hele jaar door wat ze met hun kinderfeestje willen doen. Ik snap het wel, zo een kinderfeestje is natuurlijk één van de hoogtepunten van het jaar. En ja, dan wil je zelf ook graag iets organiseren wat helemaal passend en onvergetelijk is voor je kind. Onlangs stuitte ik op het idee om een robotfeestje te organiseren. Dat kwam onder andere door de houten robots van VanStoerHoutMet het thema ‘robot’ kun je tijdens een kinderfeestje alle kanten op. Ik geef je wat ideeën en tips voor het organiseren van een robot kinderfeestje. 

Doen tijdens een robot kinderfeestje:

Een robot bouwen

Bij een robot bouwen denk je al snel aan technische snufjes en een programmeerbare robot. Maar hoe tof is het om met de kinderen simpelweg een robot te timmeren van hout? Zoals ik al aangaf, deze houten robots kun je kant en klaar bestellen bij VanStoerHoutJe ontvangt dan de stukken hout op maat gemaakt, spijkers, een hamer, een schuurpapiertje en de instructies. Oftewel, een compleet pakket om een robot te bouwen tijdens een kinderfeestje. Echt een aanrader!

Om een voorproefje te nemen op het echte kinderfeest, maakte ik met mijn kinderen de houten robots. Daardoor kwam ik er vrijwel direct achter dat je groep niet al te groot moet zijn. Want man, dat getimmer maakt wel herrie. Maar daarbij hebben de kinderen ook wel een klein beetje toezicht nodig. Al is het alleen al om te zorgen dat ze de spijkers niet je tafel in rammen. Want de robot zelf bouwen is goed te doen voor een 7 à 8 jarige. Wanneer de robot eenmaal in elkaar is gezet, kunnen de kinderen de robot versieren.

Robot bouwen
robots feestje

Ik denk dat je al met al gerust anderhalf uur kwijt bent aan deze activiteit. Kortom, een houten robot bouwen is een super leuk idee voor een robot kinderfeestje.

Een robot van afval maken

Mocht dat getimmer je iets teveel van het goede zijn, maar wil je wel graag een creatieve activiteit organiseren tijdens het feestje? Dan is het robotpakket van recycle me een heel goed idee! Met dit robotpakket knutsel je van afval, zoals de lege knakworstblikjes of lege melkpakken een robot. Zeker voor de iets jongere kinderen van 5 à 6 jaar, is dit een leuke activiteit tijdens een kinderfeestje.

knutselen afval robot

Nog meer robots knutselen

Wil je het lekker simpel houden? Bestel en downlod dan ons robot knutselpakket. In dit pakket vind je vijf verschillende robots om te bouwen en te knutselen, in kleur en om zelf in te kleuren. En ook nog eens vijf kleurplaten van de robots.

Robot spelletjes

Willen de kinderen liever niet creatief bezig zijn tijdens een kinderfeestje? Dan zijn er natuurlijk genoeg spelletjes te doen waar je een robot thema aan kunt hangen. Sommige robot-spelletjes vergen misschien wat organisatie, maar dan heb je ook wel wat. Hier een paar ideeën voor robot-spelletjes:

– Blik gooien. Wanneer je aan een robot denkt, denk je al snel aan blik. Blik gooien past dus perfect in dit thema.
– Robot tikkertje. Dus de kinderen mogen zich alleen als een robot voortbewegen.
– Raad de robot. Wie kan de meeste robot figuren benoemen? Eventueel met afbeeldingen erbij. Denk aan Wall-E en Terminator.
– Kijk een film. Dit is niet echt een spelletje, maar wel heel fijn voor de begeleiders. Het beste idee is natuurlijk de film Robots.
– Speel robotbingo! Dit kun je heel gemakkelijk zelf printen.

Een robot speurtocht

Een speurtocht is een leuke activiteit voor een kinderfeestje. Dit kun je op verschillende manieren uitvoeren. Het is een beetje afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Als je kinderen van 5 – 6 jaar hebt, dan moet je geen ingewikkelde vragenspeurtocht gaan uitzetten. Een robot-fotospeurtocht is leuk voor deze leeftijd.

Wanneer de kinderen iets ouder zijn en ook kunnen lezen, kun je een beschrijving bij de speurtocht doen. Laat de kinderen tijdens de speurtocht ook opdrachtjes uitvoeren. Een leuke opdracht in het robotthema is bijvoorbeeld spijkerpoepen.

Traktatie voor een robot kinderfeestje

Bij een feestje hoort iets lekkers. Maar wat eet een robot eigenlijk? Helemaal niks toch? Dan gaat het er vooral om hoe de traktatie gepresenteerd wordt. Knakworstjes kun je tijdens een robotfeestje gerust in blik serveren. En wat dacht je van chips in aluminium schaaltjes? Hier een paar traktatie ideeën in het robotthema:

Voor deze robot traktatie moet je wel een beetje handig zijn. Maar ik denk dat het goed te doen is.

Dit is een super simpele, maar ook een superleuke robot traktatie.

Uitnodiging voor een robot kinderfeestje

Waar je normaal gesproken mee begint, daar eindig ik deze blog mee: de uitnodiging voor een robot kinderfeestje. Net als de aankleding van het robot kinderfeestje (denk aan zilveren versiering – bestel het hier), kun je ook de uitnodiging kant en klaar bestellen. Maar een robot uitnodiging zelf maken is ook erg leuk. Hier een leuk idee voor een robot uitnodiging.

De meeste ideeën voor een robot uitnodiging die ik tegenkom, zijn op de computer gemaakt. Dus mocht je geen zin of geen talent hebben om zelf te knutselen, dan misstaat een uitnodiging gemaakt op de computer ook zeker niet.

Mocht je nog wat robot afbeeldingen nodig hebben voor de robot uitnodiging? Hier een paar ideeën:

robot uitnodiging
Beeld:  Kaliaha Volha/Shutterstock
uitnodiging robot
Beeld: daisybee/Shutterstock
Beeld:
Beeld: wawave/Shutterstock

En is een robot kinderfeestje organiseren, een fluitje van een cent.


Robot kinderfeestje organiseren - Dat doe je zo
Previous ArticleNext Article