Pinguïns knutselen (+ gratis printable)

peuter

Als we het hebben over knutselen in de winter met kinderen, dan draait het allemaal om pinguïns, sneeuwpoppen en ijsberen. Vandaag laten we de leukste pinguïns om te knutselen zien. Van peuter tot tiener, kinderen zijn nu eenmaal dol op pinguïns en daarom zijn ze ook superleuk om te maken.

We beginnen met de leukste pinguïns om te knutselen voor peuters. Verderop in dit artikel vind je ook gratis printables om een pinguïn te knutselen en natuurlijk ook de instructies voor de schattige pompom pinguïn!

Pinguïns knutselen voor peuters

Knutselen met papier is voor peuters heel goed voor de motorische ontwikkeling. Ze leren bijvoorbeeld met een schaar om te gaan. Laat een peuter dan ook zoveel mogelijk zelf knippen en zelf de knutsel maken. De volgende pinguïns zijn voor peuters dan ook heel leuk om te knutselen.

Makkelijke pinguïn knutselen

knutselen
peuter

Pinguïn kegeltje

Zoek je voor je peuter iets meer uitdaging, dan kun je met de cirkels deze leuke pinguïn knutselen.

kind
kind

Opgerolde pinguïn van papier

In plaats van wc-rolletjes te gebruiken voor deze knutsel, maak je de rolletjes zelf! Het lijkt alsof de pinguïns op het ijs staan met een klein wit platform onder de rolletjes. Gebruik voor deze pinguïn knutsel wat steviger zwart papier.

peuter

Pompom pinguïn knutselen

Het maken van een pinguïn met pompommetjes is super leuk voor oudere kinderen die van knutselen houden! Met dit projectje ben je natuurlijk wel even bezig, maar dan heb je ook wat!

De pompoms kun je op twee manieren maken, met karton of op je vingers.

knutselen
knutselen

Je maakt twee maten pompommetjes. Daarvoor gebruik je zwart of grijs en witte wol. Je kunt ongeveer een gelijke hoeveelheid aanhouden. Het grote pompommetje is voor het lijfje van de pinguïn en de kleine is het koppie. Dan plak je twee zwarte kraaltjes als oogjes en je knipt van oranje papier een snaveltje en twee pootjes. Hoe schattig is deze pinguïn van pompommetjes?

knutselen kind
kind

Pinguïns knutselen met gratis printable

En soms ben je op zoek naar iets makkelijks om te knutselen. Of wanneer je voor de klas staat of in de kinderopvang werkt, kun je wel een beetje hulp gebruiken met het maken van een knutsel. Daar zijn gratis printables ideaal voor! Je print gewoon 25 keer dezelfde printable uit en de kinderen kunnen aan de slag!

Kijk hier voor de gratis printable van een pinguïn >>

En kijk hoe leuk deze pinguïn knutsel kan worden!

kind peuter

kind
Previous ArticleNext Article