Sneeuwpop knutselen? Hier 14 ideeën om te maken

sneeuwpop knutselen

Het is winter en hoewel er op dit moment buiten helemaal niks van te zien is – lees: het regent – is het toch leuk om binnen een winters sfeertje te creëren. Een winters sfeertje creëer je natuurlijk onder andere met sneeuw! Een logisch gevol is het maken van een sneeuwpop, ja toch? Goed, we gaan dus een sneeuwpop knutselen!

Hier hebben we 14 ideeën voor het maken van een sneeuwpop. Welke je wil knutselen, is afhankelijk van de materialen die je in huis hebt. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, je kunt namelijk ook een sneeuwpop maken van afvalmateriaal.

Sneeuwpop van eierdoos

sneeuwpop knutselen

Zo kun je een sneeuwpopje knutselen van een lege eierdoos. De eierdoos knip je zo dat je drie ‘kuipjes’ krijgt en deze zet je op elkaar. Hoe je het sneeuwpopje verder versiert, kun je aan je kind overlaten. Zo kun je de sneeuwpop, net als deze, oorwarmers geven. Maar je kunt met nog een kuipje ook een hoedje maken. Ook kun je kleine knoopjes verzamelen en deze op het buikje plakken. Kortom, laat de creativiteit de vrije loop gaan.

Sneeuwpop knutselen met watten

sneeuwpop knutselen voor peuters

Voor peuters is een sneeuwpop knutselen een leuk project. Bij peuters gaat het knutselen vooral nog om het ontdekken. Het ontdekken van materialen. Zo is het bij een sneeuwpop leuk om watten te gebruiken. Watten voelen weer heel anders aan dan bijvoorbeeld papier.

Sneeuwpop slinger

knutselen

Sneeuwpopjes maken van papier is een makkelijke manier, iedereen heeft wel wit papier op voorraad toch? Je kunt het gewoon plat op een vel papier plakken, maar je kunt ook een slinger maken van papier. Je snijdt een vel wit a4 papier in stroken. Deze stroken verbind je als een ketting aan elkaar vast. En zo maak je een sneeuwpop slinger.

Gesmolten sneeuwpop

winterknutsel

Ook het gesmolten sneeuwpopje is weer eens wat anders om te knutselen. Voor dit knutselwerkje moet je muizentrappetjes maken. Het muizentrappetje plak je tussen de rondjes van wit papier (het is leuk om hiervoor drie verschillende maten circels te maken). En zo lijkt het net een gesmolten sneeuwpopje. Een leuke knutsel voor peuters en kleuters, maar ze hebben hier wel wat begeleiding in nodig.

Bekijk ook deze winterknutsels om in winterse sferen te komen.

Sneeuwpop waaier

sneeuwpop papier knutselen

Een waaier vouwen is ook een leuk element om toe te voegen aan een sneeuwpop van papier. Je vouwt meerdere waaiers, deze plak je aan elkaar zodat het uiteindelijk een cirkel vormt. Voor kinderen is het een goede techniek om secuur te leren vouwen.

Sneeuwpop van doosjes

sneeuwpop knutselen

En dit sneeuwpopje is gemaakt van doosjes. Je zoekt drie verschillende maten doosjes en deze pak je in, in wit papier. Ook dit is goed voor de motorische ontwikkeling van je kleintje. Het inpakken vergt namelijk ook een vouw techniek.

Nep sneeuw maken

sneeuwbal

Als er iets is wat kinderen in de winter leuk vinden om te maken, dan is het nep sneeuw! En van nep sneeuw maak je natuurlijk heel eenvoudig een sneeuwpop. Zelf sneeuw maken is niet moeilijk. Met deze twee ingrediënten kun je zelf sneeuw maken.

Met wc rollen knutselen

wc rol knutselen kerst

Met wc rollen knutselen blijft ook een populaire bezigheid. Schilder de wc rollen wit en je hebt een sneeuwpop gemaakt, zo simpel kan het zijn! Kijk hier voor nog meer leuke ideeën om te knutselen met wc rollen.

Sneeuwpop surprise maken

Hoewel de surprise tijd nu weer achter ons ligt, blijft deze sneeuwpop surprise toch een leuke printable. Je kunt het natuurlijk ook voor andere knutselprojecten gebruiken. De sneeuwpop is heel makkelijk om te maken, even printen, knippen en plakken maar!

Sneeuwpop van een oude sok

sneeuwpop maken

We gaan nu verder met de wat uitgebreidere knutselwerkjes om sneeuwpopjes te maken. Een leuke knutsel is een sneeuwpop maken van een oude (witte) sok. Je kunt de sok met verschillende materialen vullen. Bijvoorbeeld met witte rijst of met watten. De sok naai je aan de bovenkant dicht en vervolgens ga je het sneeupopje aankleden door bijvoorbeeld knoopjes op het buikje te naaien. Ook kun je van een andere (gekleurde) sok een sjaal knippen en een mutsje maken.

Sneeuwpotje schilderen

sneeuwpop knutselen

Geen sneeuwpopje, maar een sneeuwpotje. Misschien heb je ergens nog oude planten potjes staan? Hier kun je deze leuke sneeuwpotjes van maken. Wanneer je er dan ook nog een leuk plantje in doet, heb je een enorm leuke winter decoratie gemaakt.

Sneeuwpopje van blik

sneeuwpop knutselen

Knakworsten gegeten deze vakantie? Gooi het blik dan niet weg, mar maak er een leuke sneeuwpop knutsel van! Het belangrijkste wat je nodig hebt is wit draad. Verder kun je dit knutselwerkje versieren zoals je zelf wil. In plaats van kraaltjes kun je ook knoopjes gebruiken. En heb je geen wiebeloogjes in huis? Dan kun je de wiebeloogjes misschien ook wel zelf maken.

Sneeuwpop van piepschuim maken

sneeuwpop piepschuim maken

Van die piepschuim bolletjes zijn ideaal wanneer je sneeuwpopjes wil knutselen. Je steekt een cocktailprikker in het piepschuim bolletje en vervolgens prik je een ander bolletje er bovenop. Ik kan me voorstellen dat je de piepschuim bolletjes niet standaard in huis hebt, je bestelt ze hier.

Sneeuwpop knutselen met draad en lijm

sneeuwpop maken

Misschien is dit nog wel het leukste knutsel projectje om een sneeuwpop te maken. Je weet misschien wel hoe papier-maché werkt? Nou dit is ongeveer hetzelfde idee, maar dan met draad. Het wordt wel een zeer fragiele sneeuwpop, maar wanneer het lukt, is het resultaat wel super leuk!

Je blaast twee verschillende maten ballonnen op. Deze smeer je ruim in met behang plaksel. Vervolgens draai je een wit draad om de ballon heen, niet teveel maar wel stevig genoeg. Dit laat je heel goed drogen. Wanneer de lijm volledig is uitgehard, prik je de ballon lek. Als et goed is, hou je nu twee harde bolletjes van wit draad over. Deze plak je op elkaar en versier je tot een sneeuwpopje.

sneeuwpop knutselen

Met deze ideeën moet een sneeuwpop knutselen wel lukken toch? En anders kun je altijd nog een pinguïn gaan knutselen.


sneeuwpop maken knutselen

Aantal afbeeldingen afkomstig van Shutterstock

Previous ArticleNext Article