Een Minions kinderfeestje organiseren

kinderfeestje

Kinderen zijn gek op de kleine gele wezentjes, ook wel Minions genoemd. En dus is het ook niet zo gek wanneer je kind een kinderfeestje met het thema Minions wenst. Maar hoe organiseer je zo een feestje? Doe je dat thuis of op een lokatie? Omdat er genoeg op het internet te vinden is, helpen je op weg met wat ideeën om een geslaagd Minion feestje te kunnen organiseren.

Minions verjaardag versiering

Om te beginnen zorg je voor feestartikelen zoals verjaardag versiering in het Minion thema. Nu zijn de Minions op het moment erg populair en is dergelijke versiering in dit thema goed te vinden, je kunt rietjes, bekers, bordjes, ballonnen, uitdeelzakjes, etc. hier bestellen bij Bol.com. Zo heb je heel gemakkelijk al een mooie basis voor het Minion feestje.

Voor de creatieve moeders is er Pinterest voor inspiratie. 

De lampionnen die ik eerder al gebruikten voor Pikachu en andere Pokemonfiguren bij het Pokemon feestje, kun je natuurlijk ook gebruiken voor de Minion verjaardagsversiering. Lekker simpel, zo gemaakt en toch ziet het er spectaculair uit.

Heel veel gele ballonnen en slingers ophangen is sowieso een goed idee! Maar je kunt ze ook heel gemakkelijk omtoveren tot Minion-ballonnen, zoals hierboven.

printable minion feestje

En natuurlijk de Minion ogen printables uitprinten. Deze kun je, net als de Ninjago ogen, overal voor gebruiken. Bekertjes, ballonnen en vlaggetjes. Het onderstaande voorbeeld vond ik ook een erg leuke Minion versiering.

Minion verjaardagsfeestje, de uitnodiging

Een Minion uitnodiging kun je heel gemakkelijk zelf maken. Wat je nodig hebt is geel papier en de printable Minion ogen.

uitnodiging minion feest

Of je print deze kant en klare uitnodiging uit.

Traktatie voor een Minion kinderfeest

Qua Minion traktatie is er ontzettend veel inspiratie te vinden. Ook hier kun je de printables van de Minion ogen voor gebruiken. Een tip: bij de Action kun je knutseloogjes kopen, deze kun je ook gebruiken voor Minions traktatie, of voor bijvoorbeeld de Minion bekertjes om uit te drinken.

Zie hier een simpele uitleg:

Banana’s mogen uiteraard niet ontbreken! Een gezonde Minion traktatie dat perfect in het thema past.

Maar op een feestje mag ook gesnoept worden. De Minion bekertjes kun je namelijk ook prima gebruiken om te vullen met popcorn, of Cheetos.

Uiteraard toveren we de waterflesjes weer om tot een Minion drankje. Wederom super simpel, maar leuk!

Een printable voor de Minion waterfles is zo gemaakt!

minion feestje waterfles

Spelletjes Minion kinderfeestje

De boel is versiert, helemaal in Minion stijl. De Minion traktaties staan klaar. Maar wat gaan we doen? Spelletjes op een Minion feestje zijn minstens net zo belangrijk als de versiering.

Om te beginnen een paar regeltjes van GRU.

minion feestje organiseren

Het steeds weer terugkerende Ezeltje Prik, maar dit keer in Minion stijl.

Minions omkegelen, ook een erg leuk spelletje natuurlijk!

Een ander leuk spel waar de kinderen altijd blij van worden is bingo! Hier kun je gratis printables vinden voor Minion bingo.

Zijn de kinderen oud genoeg en ook een beetje creatief? Dan kun je een Minion t-shirt maken met de kinderen. Zie hieronder hoe je een Minion t-shirt maakt in een aantal simpele stappen.

Nog een ander leuk knutsel idee voor een Minion feestje: het maken van de Minion ogen / bril. Wederom super simpel met wc-rolletjes en zwart elastiek. En het resultaat is heel gaaf!

En voor de kinderen die een beetje actie willen is het schieten van gekleurde vloeistof op de Minions een leuk spel.

Zo, dat zijn weer genoeg feest ideeën om een super tof Minion kinderfeest te organiseren voor je kleuter. Wil jouw kleintje ook een Minion kinderfeestje? Contact me gerust voor de printables van de ogen en waterflesjes.

Previous ArticleNext Article