Deze verjaardagsspelletjes kosten (bijna) niks!

Een verjaardagspartijtje voor je kleintje kan behoorlijk wat kosten. Maar wat veel ouders tegenwoordig even vergeten, is dat dat helemaal niet nodig is! Je kunt namelijk ook gewoon leuke dingen doen zonder geld! Je zult alleen even wat tijd energie in het verjaardagsfeestje van je kleintje moeten steken. Maar wij beloven, deze verjaardagsspelletjes kosten (bijna) niks!

Wat voor spelletjes op een feestje?

Wat voor spelletjes je kunt doen op een feestje, hangt natuurlijk af van de leeftijd van de kinderen. Met kinderen van 12 jaar doe je over het algemeen andere spelletjes dan met kinderen van 4 jaar. Deze lijst met verjaardagsspelletjes zijn leuk voor alle leeftijden en hebben anders de mogelijkheid om aangepast te worden.

Een speurtocht

Een speurtocht is superleuk voor een verjaardagsfeestje en het maken van een speurtocht kost je in principe bijna niks. Je kunt bijvoorbeeld een fotospeurtocht maken. Het enige wat dan eventueel geld zou kosten is het afdrukken van foto’s. Maar je kunt ook een speurtocht maken met een goede beschrijving en zelf leuke opdrachten bedenken. Er zijn verschillende manieren om vorm te geven aan een speurtocht, maar belangrijkste is om te bedenken wat het beste bij de leeftijd van de kinderen past.

Een estafette race

Wanneer je een groepje kinderen op een feestje bij elkaar hebt, is het superleuk om een estafette race te organiseren. Het enige wat je nodig hebt is een leuk idee om de estafette uit te voeren en natuurlijk de ruimte voor het spelletje.

Ideeën voor een estafette race:

  • zaklopen
  • benen aan elkaar knopen
  • ei op een lepel

Ballonnen spelletjes

Jong of oud, ballonnen blijven altijd leuk! Niet alleen als versiering op een verjaardagsfeestje, maar ook als gebruiksvoorwerp voor spelletjes. Je zult hiervoor natuurlijk wel een zak ballonnen moeten aanschaffen, maar dan hebben we hier ook heel veel ideeën voor ballonnen spelletjes. Van boks ballon tot ballonnen race!

Hints

Hints is ook zo een leuk spelletje om te spelen op een verjaardagsfeestje! En ook dit spelletje kost je niks, alleen een beetje voorbereiding. Het is namelijk wel zo handig om vooral een aantal hints woorden op briefjes te schrijven. Deze hints woorden moeten passen bij de leeftijd van de kinderen. Zij zijn tenslotte degene die het spelletje gaan spelen en de woorden meoten uitbeelden én raden. Voor een kind van vier zijn dat heel andere woorden dan voor een kind van twaalf.

Parcours

Klimmen in een klimpark is een populaire activiteit voor tijdens een kinderfeestje. Maar het kost ook behoorlijk wat geld om met een groep kinderen deze activiteit te doen. Je kunt ook zelf een parcours maken waar de kinderen overheen kunnen klimmen en klauteren.

verjaardagsspelletjes

Spelletjes in het bos

Wat ook een goed idee is, is het parcours verplaatsen naar het bos! Daar heb je tenslotte obstakels genoeg voor een leuk parcours. Bovendien zijn er nog een heleboel andere spelletjes voor in het bos die je gratis kunt spelen.

Spelletjes pot

Kinderen zijn dol op verrassingen! Wat dus ook een leuke manier van spelletjes organiseren tijdens een verjaardagsfeestje is, is een spelletjes grabbel pot maken! Je kunt natuurlijk zelf allerlei spelletjes verzinnen, op een briefje schrijven en in een pot doen. Of je print voor een habbekrats onze printable met 28 spelletjes voor binnen! Je laat de kinderen om de beurt een spelletje grabbelen, wat al een activiteit op zich is, en je speelt samen het spelletje wat op het papiertje staat.

Kortom, er zijn verjaardagsspelletjes genoeg die je zonder al te veel kosten kunt spelen tijdens het verjaardagspartijtje van je kleintje. Want ieder kind verdient een kinderfeestje, toch?

Previous ArticleNext Article