Ideeën voor ballonnen spellen

ideeen ballonnen spel

Of het nu tijdens kinderfeestjes, tijdens de schoolvakantie, of gewoon op een simpele dag is… spelletjes met ballonnen zijn altijd een goed idee! Iedereen wordt er vrolijk en energiek van. Vrolijk van de ballonnen en je krijgt energie van de spanning en verheuging die ballonnen spelletjes met zich mee brengen. Om je op ideeën te brengen, heb ik hier een hele rij met verschillende ballonnen spelletjes voor je. En het mooie is, vaak heb je alleen maar een paar ballonnen nodig. 

Activiteiten ballonnen

Vervelen? Of zoek je een leuke manier om activiteiten te beginnen? De simpelste activiteit met ballonnen is de activiteit in de ballon stoppen. Verzin met elkaar leuke dingen om te doen, schrijf de activiteiten op een briefje, doe het briefje in de ballon, ballon opblazen en laat om de beurt een ballon knallen.

Ballonnen spellen

Boks-ballon

Voor de kleintjes dient een ballon prima als boksbal. Bind een touwtje aan de ballon, plak het touwtje aan het plafond of aan een deurpost zodat de ballon op ooghoogte van het kind hangt. Laat de peuter vervolgens lekker rammen tegen de ballon. Je kunt de ballon ook ietsje hoger hangen, zodat het kind moet springen om de ballon te kunnen koppen. Een prima ballonspelletje voor een peuter.

Ballonnen race

spel ballonnen race
Door Luke Sadler / Shutterstock

Dit is een leuk spelletje wanneer je met meerdere kinderen bent, bijvoorbeeld tijden een kinderfeestje. Je kunt de ballonnen race ieder voor zich laten spelen, maar je kunt de groep ook in teams verdelen. De ballonnen race is een vrij simpel spel. Je maakt een parcours (dit kan ook gewoon één rechte lijn zijn), de kinderen klemmen een ballon tussen hun knieën en wie het eerste aan de overkant is, wint de race.

Boembai bandjes

Boembai is een bestaand spel in een nieuw, trendy jasje. Knoopten generaties kinderen ballonnen met een touwtje om een been om een ballonnenspel te doen? Nu is dat verleden tijd, want Boembai maakt dit ballonnenspel veel leuker, sneller, comfortabeler en veiliger.

Dit is echt zo een spelletje waar ik de zenuwen van zou krijgen. Ik kan niet tegen knallende ballonnen. Ook niet als ik weet dat hij knallen gaat. Misschien is dat zelfs nog wel het ergste! Mijn kleuter daarin tegen, zou dit geweldig vinden. Als zij van dat bubbeltjes plastic of opgeblazen plastic in handen krijgt, laat ze dat knallen. Zo hard mogelijk. Voor een ballon draait ze haar hand ook niet om. Geen probleem, knallen maar!

fotoenkel600

Voor Boembai zijn minimaal twee spelers nodig. Blaas een ballon op, haal het uiteinde door het gaatje van een Boembai bandje. Het bandje doe je om je enkel en vervolgens trap je zoveel mogelijk ballonnen kapot. Maar hou de eigen ballon heel! Dit spel is met twee personen al leuk, maar nog veel leuker met een hele groep kinderen.

De Boembai bandjes zijn gemaakt van siliconen en zijn rekbaar dus passen om iedere enkel, knellen en schuren niet. Boembai is leverbaar in de kleuren rood, blauw, paars, groen en geel.

Ballon hooghouden

Een klassiek ballonnen spelletje! Wanneer je een kind een ballon geeft, gaat hij of zij vaak dit spelletje uit zichzelf al doen. De ballon zo lang mogelijk hoog houden, zonder de ballon beet te pakken of de grond aan te laten raken.

Maar een squishy van een ballon

Ken je het smurfensnot nog van vroeger? Dit was fantastisch om te maken, maar nog leuker om uren lang in te kneden. Dit kun je ook met een ballon doen. In de ballon kun je ‘smurfensnot’ (tegenwoordig gewoon slijm) doen, maar je kunt er ook zand in doen en dan krijg je een beetje het effect van een stressballetje (en die kun je tijdens een kinderfeestje als ouder heel goed gebruiken).

Ballonnen dartbord

spelletje dart ballon

Wanneer je een grote vakkenkast hebt, kun je voor dit spel de ballonnen in de kast doen. Maar wat ook een optie is, is om de ballonnen aan een groot bord te prikken. Een extra leuke verrassing in dit ballonnen spel, is door sommige ballonnen op het dartbord te vullen met confetti.

Ballon tennis

Voor een spelletje ballon tennis kun je tennisrackets gebruiken, maar je kunt ze ook zelf maken. Dan sla je meteen twee vliegen (activiteiten) in één klap, namelijk creatief en spel. Papieren bordjes zijn stevig genoeg om rackets voor een potje ballon tennis, de grootste uitdaging zit hem in het maken van een stevig handvat. Wanneer dat is gelukt, kan het spelletje ballon tennis beginnen!

Ballon volley

Dit is een leuk ballon spel wanneer je een grote woonkamer hebt of een binnenruimte die geschikt is voor een spelletje ballon volley. Je spant een lint wat als net dient en met een ballon speel je het spel. Dit kan met z’n tweeën, maar je kunt ook teams maken wanneer je met een grotere groep bent.

Ballon honkbal

En nu we toch in de sporten zijn, is het ook een leuk idee om met een ballon honkbal te spelen. Hiervoor heb je een ballon en een langwerpige koker nodig. En het leukste is natuurlijk om een parcours uit te zetten.

Ballonnen kunst

street art ballon
Door Romrodphoto / Shutterstock

Heb je geen ballonnen in huis? Dan teken je ze gewoon! Ballonnen zijn niet zo heel ingewikkeld om te tekenen en straat kunst is helemaal hip. Ik zeg, één en één is twee! Maak ballonnen kunst.


spellen met ballon

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock / narikan

Previous ArticleNext Article