Een Bumba kinderfeestje geven

feesje

Wanneer je kindje zijn eerste of tweede verjaardag viert, dan is dat een hele happening. Een mijlpaal die gevierd moet worden met een speciaal kinderfeestje, het liefst hang je er een thema aan. Kleintjes van een jaar of één, twee, zijn dol op de kleine gekke clown Bumba! Hoe leuk is het om je dreumes of peuter te trakteren op een Bumba kinderfeestje!?

Om in het thema Bumba te komen, heb je wel het één en ander aan versiering nodig. Nu weet ik toevallig dat er hele leuke Buma feestartikelen verkrijgbaar zijn, je kunt zelfs kiezen voor een heel Bumba versiering pakket. 

Bijvoorbeeld dit 62 delige Bumba feestpakket. Het mag wat kosten maar dan heb je ook het volgende:

Bumba kinderfeestje feestpakket• Bord Bumba 8x
• Beker Bumba 8x
• Servetten Bumba 20x
• Tafelkleed Bumba
• Feestzakjes Bumba 8x
• Ballonnen 8x
• Vlaggenlijn (6 meter)
• Uitnodiging 8x

Het begin is er, maar naast deze standaard materialen is het natuurlijk leuk om zelf creatief aan de slag te gaan om het Bumba feestje extra speciaal te maken. 

De Bumba uitnodiging, circus stijl

Een Bumba kinderfeestje heeft ook wel het thema circus. Een uitnodiging geheel in stijl maakte ik met behulp van een Shutterstock afbeelding.

Bumba kinderfeestje uitnodiging

Een Oud Hollands kinderfeestje geven >>

Bumba traktatie

Met een Bumba traktatie moet je natuurlijk een beetje rekening houden met de leeftijd van de feestgangers. In principe mogen kinderen vanaf 1 jaar van alles eten, maar dat betekent niet dat ze dan ook alles meteen al lekker vinden.

Ik zocht en vond een aantal leuke Bumba traktaties die geschikt zijn voor kleintjes.

Bumba met danoontje neus

Er simpel, maar wel superleuk! Print het hoofd van Bumba uit, het liefst in kleur en anders moet je zelf nog even aan de slap om Bumba in te kleuren. Plak een danoontje op de plek waar Bumba’s neusje hoort en voila! Een erg leuke en lekkere traktatie voor een dreumes of een peuter.

Bumba kinderfeestje danoontje traktatie

Bumba cupcake

Zelf gebakken cakejes doen het ook altijd goed bij kleintjes! Bovendien hoef je voor deze cupcake geen bakwonder te zijn. Gewoon even de instructies op de verpakking lezen en de cakejes kunnen niet mislukken. Om het cakeje Bumba stijl te maken, gebruik je gele marsepein of fondant. Vervolgens knip je kleine Bumba hoofdjes uit, deze plak je aan een prikker en prik je in het cakeje.

Bumba kinderfeestje cupcake

Bumba kinderfeestje bekertjeCircus popcorn

Verder kun je het natuurlijk ook nog over de ‘circus boeg’ gooien. Bijvoorbeeld popcorn of chips in deze circusbekertjes. Dit bekertje vond ik bij partydeco.nl

Bumba neusjes

Bumba neusjes maak je van cherry tomaatjes, zo leuk én gezond! En om het af te maken zet je er een naambordje bij.

 

Bumba kinderfeestje neusjesBumba kinderfeestje neusjes

Bumba spelletjes

Bij een kinderfeestje horen ook spelletjes. Voor de kleintjes moeten de spelletjes natuurlijk niet al te ingewikkeld zijn. In het thema Bumba en circus zijn er genoeg ideeën die ik kan bedenken.

Koorddansen

Voor een dreumes of peuter kan gewoon lopen an sich al een hele uitdaging zijn. Voor de gevorderden kun je een koord op de grond leggen, waar de kinderen voetje voor voetje overheen kunnen balanceren.

Balspelletjes

Overgooien: Voor peuters kan dit al een hele opgave zijn. Een bal naar de ander gooien en weer opvangen.

Bal doorgeven: De peuters gaan in een rij achter elkaar staan. De eerste krijgt een bal en geeft de bal tussen de benen door naar het kind achter zich.

Een ballenbad: welke dreumes of peuter vindt dit nou niet fantastisch?

Spelletjes met een hoepel

Springen: leg verschillende hoepels op de grond, dat zijn de eilandjes, buiten de hoepels mogen de peuters niet komen. Laat ze van de ene hoepel naar de andere hoepel springen.

Door de hoepel kruipen: ook voor de hele kleintjes! Houdt de hoepel rechtop en laat de kinderen door de hoepel kruipen.

Hoelahoepen: laat zien wat je allemaal met een hoepel kunt doen. Rollen, hoelahoepen, omhoog gooien. Vervolgens ontdekken de peuters zelf wat zij met de hoepel kunnen doen. Want dat is wat peuters willen: zelf ontdekken.

Bumba kinderfeestje spelletjes

Ezeltje prik maar dan de Bumba variant

Prik de neus van Bumba op de juiste plek. Knip het hoofd van Bumba en een rood rond neusje uit. Doe een blinddoek bij de peuter om en laat hem blind de neus op Bumba’s hoofd plakken. En ze hebben gegarandeerd lol!

Bumba kinderfeestje spel

Bumba knutselwerk

En als laatste voor de creatieve peutertjes kun je nog een knutselwerkje klaarleggen op het kinderfeestje. Sowieso kun je kleurplaten van Bumba uitprinten. Maar om deze extra op te leuken laat je de peuters (jongleer)balletjes erbij plakken.

Bumba kinderfeestje knutsel

Als dit niet genoeg ideeën zijn om een onvergetelijk Bumba kinderfeest te geven, dan weet ik het ook niet meer.

Previous ArticleNext Article