Knutselen met afval? Het kan met dit met recyclagemateriaal!

Mijn kinderen zijn heel goed in het bewaren van restafval. Zo vind ik regelmatig een wc rol achter de prullenbak in het toilet. En ze zijn ook een stel in het bewaren van papiertjes. Papiertjes in alle vormen, maten en verschillende soorten materialen. Ik zal je eerlijk zeggen, ik word er wel eens gek van. Helemaal als ze weer met kekke knutsel ideeën komen om met het recyclagemateriaal (ik noem het gewoon afval) te knutselen. Ze kunnen altijd iets maken met afval. Maar regelmatig neem ik het ook voor lief en bewonder ik hun knutselwerken van afval. Want met het meeste recyclagemateriaal, kun je echt nog best leuk knutselen. 

Knutselen met Re-Cycle-Me

Ik kan me zo voorstellen dat menig volwassenen wel een steuntje in de rug gebruiken kan, betreft het knutselen met afval. Want wat maak je dan met afval? Het product Re-Cycle-Me is daar perfect voor. In een pakket van Re-Cycle-Me zitten namelijk kant en klare ideeën en extra benodigdheden om te knutselen met afval. Het uitgangspunt hierin is dat Re-Cycle-Me streeft naar een wereld waarin kinderen en volwassenen zich meer bewust worden van de hoeveelheid afval die we produceren. Door de knutselpakketten van Re-Cycle-Me wordt afval recyclagemateriaal.

re-cycle-me-pakketten

Wij probeerden twee verschillende knutselpakketten van Re-Cycle-Me. Een knutselpakket met wc-rollen en een knutselpakket met het thema ‘robotwereld’. En serieus, mijn zoon van zeven is niet zo van het freubelen. Maar met dit knutselpakket van Re-Cycle-Me heeft hij zowaar een hele middag geknutseld met afval.

Het soort recyclagemateriaal wat je voornamelijk nodig hebt bij de knutselpakketten van Re-Cycle-Me, zijn wc-rollen, pakken melk/sap en lege blikken.

Een knutselpakket van Re-Cycle-Me bestellen >>

Zie hier een aantal voorbeelden van wat je kunt knutselen met afval (en een Re-Cycle-Me pakket).

knutselen afval robot

knutselen wc rol afval

Pinterest ideeën

Naast de de knutselpakketten van Re-Cycle-Me kun je natuurlijk ook inspiratie en ideeën bij Pinterest opdoen. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden om te knutselen met afval. Ik heb alvast de leukste ideeën voor je verzameld.

Een hele simpele is dit idee, iets maken van lege blikken. Hier hoef je geen rocket science voor gestudeerd te hebben, maar gewoon wat kwasten en verf in huis halen. En natuurlijk knakworsten eten. En zo maak je met afval een superleuk cadeautje.

Met een wat groter blik kun je een trommel maken. Ook vrij simpel te knutselen. En hoe leuk is het dat afval gerecycled wordt en zo weer een stuk speelgoed is?

Zelfde geldt voor dit knutselwerkje van afvalmateriaal. Want met een stuk karton en twee (bier)doppen kun je een soort castagnetten (muziekinstrument) maken. Hoe leuk en simpel is dat?

Met eierdozen valt ook altijd wel iets te knutselen. Rupsjenooitgenoeg is favoriet.

Creatief met kurk doet het ook altijd goed! Het resultaat is een leuk speeltje.

En knutselen met wc-rollen of lege flessen dan? Daar hebben we eerder al een uitgebreid artikel over gemaakt. Kijk hier voor knutselen met wc-rollen. En hier voor knutselen met lege flessen.

En zo zie je maar dat je met recyclagemateriaal heel veel leuke dingetjes kunt maken. Daarom hoeft knutselen met afval ook echt niet ingewikkeld te zijn. Maar het belangrijkste is dat kinderen zich weer lekker hebben kunnen uitleven.


Knutselen met afval - Het kan met dit met recyclagemateriaal

Previous ArticleNext Article