Het begin van de keuken make-over

plissegordijn

Na ruim 13 jaar begint onze keuken al aardig af te takelen. Onze kinderen hebben aan deze aftakeling behoorlijk meegeholpen. Hoe vaak ik de kinderen wel niet op de keukenlades heb zien hangen, is inmiddels ontelbaar. En onze keukendeurtjes moeten het ook regelmatig ontgelden. Toch is het aanschaffen van een nieuwe keuken niet zomaar even iets wat je in een weekendje doet. Althans, wij niet. Wij moeten daar toch echt even voor sparen. Maar toch hebben we vast een beginnetje gemaakt aan onze keuken make-over. Een klein beginnetje, maar wel meteen al een groot verschil. We hebben nieuwe raamdecoratie in het keukenraam hangen. En dat is een flinke opknapper, aangezien ons vorige rolgordijntje vol zat met verschillende pastasaus vlekken. Je kon er in ieder geval goed aan zien dat ik zo nu en dan een vers pastasausje voor de kinderen maak, zullen we maar zeggen.

Rolgordijnen worden vervangen voor plissegordijnen

Ik wilde van het rolgordijn af en dat had twee redenen. Hij was gewoon oud en vies én ik wilde graag iets waarmee makkelijker te spelen was qua licht en inkijk. Een rolgordijn bedekt alleen de bovenste kant van het raam. Wanneer je ook de onderkant dicht wilt hebben, moet je het hele gordijn naar beneden rollen. We hebben een vrij open raam, waardoor je makkelijk naar binnen kunt kijken. Ik vind dat niet altijd even prettig, maar om nu altijd met een gesloten rolgordijn te zitten, is ook niet zo gezellig. Ik kwam door een samenwerking met Veneta.com terecht bij de plisségordijnen Top Down Bottom Up. Met een plisségordijn Top Down Bottom Up kun je het plisségordijn beide kanten op bewegen. Dus de onderkant kan omhoog, maar de bovenkant kan ook omlaag. Hierdoor heb je minder inkijk en meer speels licht.

keuken oud

keuken nieuw

Kleurstalen aanvragen

De keuze voor het type plisségordijn was snel gemaakt. Maar toen kwam het moeilijkste. Want welke kleur wilden we voor het keukenraam hangen? Gelukkig kun je bij veneta.com heel makkelijk kleurstalen aanvragen. Je selecteert een aantal productcategorieën, collecties en kleurgroepen. En binnen een paar dagen heb je een setje kleurstalen op de mat. Voor de beeldvorming is dit echt aan te raden. Want voordat ik de kleurstaaltjes binnen had, had ik in mijn hoofd om voor een blauwe kleur te kiezen. Maar eenmaal met de kleurstaaltjes in mijn had, was grijs toch echt een betere optie voor ons.

kleurstalen veneta
Het opmeten van het raam

Het opmeten van je raam is eigenlijk ook heel simpel. Als je de juiste meetinstructies die op veneta.com zijn beschreven opvolgt, kan het niet fout gaan. En daarmee is de bestelling zo gedaan. Echter moet je wel een aantal dagen wachten op je bestelling. De plisségordijnen zijn immers op maat gemaakt.

En toen kwam het moment van ophangen. Toch altijd spannend, want is het idee dat je ervan hebt ook het daadwerkelijke eindresultaat? Ook het ophangen is super simpel. Mocht je daaraan twijfelen, bekijk dan het montagefilmpje dan maar even.

Het begin van de keuken make-over

En dan het resultaat. Ik vind het bizar hoeveel verschil raamdecoratie kan maken. De keuken oogt meteen een stuk fijner en gezelliger. Dat komt door het speelse licht, minder inkijk, maar ook doordat er weer iets nieuws hangt. Het plisségordijn trekt zelfs zoveel aandacht, dat de ietwat gammele keuken geeneens meer zo opvalt. En dus hoeven we niet te haasten, maar kunnen we rustig verder sparen voor het vervolg van de keuken make-over.

naar binnen gluren keuken

 

Previous ArticleNext Article