Pokemon feestje voorbereiden

kinderfeestje

Het hele jaar zijn ze ermee bezig: het kinderfeestje! Wie mogen er allemaal op het feestje komen en vooral de grote vraag rijst: wat gaan we doen? Ik probeer het zoveel mogelijk te sussen en ze ervan te overtuigen dat het nog héél lang duurt tot het verjaardagsfeestje, simpelweg omdat ze nog lang niet jarig zijn. Toch blijft het ze hoog zitten.

Na het Ninjago feestje van vorig jaar, heb ik wel geleerd om op tijd te beginnen met het voorbereiden van een kinderfeestje. En omdat de kleuter, nu als eerste jarig is, en al heel specifiek weet dat hij een Pokémon feestje wil geven, kan ik dat beter maar serieus nemen en alvast hier en daar wat inspiratie opdoen voor een Pokémon kinderfeestje.

Update: inmiddels is het kinderfeestje achter de rug. Lees hier over het gegeven Pokémon feestje >>

Pokémon letters

Een goed begin is het halve werk. En met de juiste teksten en het lettertype van Pokémon ben je al een heel eind op weg om de juiste sfeer te creëren.  Hier kan je qua decoratie van alles mee, vlaggetjes maken met de naam van je kind bijvoorbeeld. Je kunt het verwerken in de uitnodiging en je kunt het lettertype zelfs gebruiken om de Pokémon traktatie of de Pokémon taart op te leuken.

Bestel hier de leukste Pokemon feestartikelen >>

pokemon feestje lettertype

Pokémon versiering

Rood, zwart en wit zijn de kleuren van de Pokébal, dus deze kleuren kan je terug laten komen in de versieringen als slingers en ballonnen. Daarnaast zijn de kleuren geel (Pikachu) en blauw typische Pokémon kleuren. Op een gele ballon kun je bijvoorbeeld het gezichtje van Pikachu tekenen.

Pinterest staat vol met inspiratie voor het aankleden van het perfecte Pokémon kinderfeestje.

Pokébal pinata en lampion

Om een goede stevige pinata te maken moet je met papier maché in de weer. Ik denk dat je dezelfde ballonnen en tactiek als bij de Ninjago pinata kunt gebruikten.

Daarnaast vond ik ook toffe lampionnen, van die papieren bollen. Als je geel en blauw weet te bemachtigen dan maak je daar het gezicht van Pikachu en Maril op.

pokemon feestje lampionnen

Een witte lampion kun je ook nog gebruiken. Schilder hem voor de helft rood, maak de welbekende zwarte band erop en je hebt een pokébal.

Pokémon traktaties

Bij een feestje hoort iets lekkers. Ook voor Pokémon traktaties kun je het weer zo gek maken als je zelf wilt. Op Pinterest zijn de prachtigste Pokémon taarten te vinden, echter moet je daar wel enig talent voor hebben. Dus ik kies graag voor iets makkelijks.

Gelukkig blijft er genoeg over!

De cupcake met een laagje fondant of marsepein. Wat heb je nodig: een cupcake, zwart, wit en rode fondant of marsepein, hier kun je weer de afbeelding van een pokébal maken.

– Gekleurde M&M’s. Sorteer een zak M&M’s op kleur. Doe vervolgens de M&M’s op kleur in een doorzichtig potje en print voor elke kleur een Pokémon figuur uit. Gele M&M’s krijgen het Pikachu plaatje, groene M&M’s krijgen Squirtle, enzovoorts. Voor elke kleur is wel een Pokémon figuur te vinden.

Pokébal fruitschaal. Dit is ook een leuke, makkelijke én gezonde traktatie! De pokébal fruitschaal. De bovenste helft bedek je met aardbeien, de onderste helft met plakjes banaan en de zwarte band maak je met zwarte bessen of bramen.

Pokébal pizza. En zo kun je ook de pokébal pizza maken. De bovenste helft bedekken met salami, de onderste helft met kaas en de zwarte band maak je van olijven.

Flesjes drinken met Pokémon etiket. De flesjes water en flesjes limonade zijn net even wat leuker wanneer er een speciaal Pokémon etiket omheen is gewikkeld.

Gele Pikachu bekertjes. Van gele karton bekertjes kun je leuke Pikachu bekers maken door het gezicht van Pikachu erop te tekenen.

Pokémon spelletjes

Op een kinderfeestje moet er natuurlijk ook gespeeld worden. En het liefst met een beetje bijzondere spelletjes in Pokémon-stijl, want een kinderfeestje moet toch een beetje speciaal zijn.

pokemon feestje spel

Blik gooien. Dit ziet er natuurlijk geweldig uit en simpel uit te voeren.

Ezeltje prik, maar dan de Pikachu variant. Tekenen Pikachu zonder staart en knip de staart meerdere malen uit geel papier. Denk je dat je Pikachu niet tekenen kan, dan kun je hem ook uitprinten.

– Zet een Pokémon Go speurtocht uit. Dit kan een fotospeurtocht zijn of een speurtocht waarbij je de kinderen aanwijzingen geeft. Eigenlijk kun je elke speurtocht wel omzetten naar een Pokémon speurtocht.

– En als er nog tijd over is, is Pokémon bingo altijd een goed idee. Je koopt wat cadeautjes bij de action. En bingokaarten met de Pokémon figuren zijn ook niet heel ingewikkeld zelf te maken.

 

Volgens mij moet het voorbereiden van een Pokémon feestje wel lukken zo. Nu maar hopen dat de kleuter nog steeds een Pokémon feestje wil geven wanneer hij jarig is..

Previous ArticleNext Article

5 Comments

  1. Leuke ideeën!
    Je hebt een app waar je pokemon kaarten kunt ontwerpen met eigen foto’s.
    Deze hebben wij laten afdrukken en als uitnodiging gebruikt

  2. Superleuk! Mag ik vragen waar je dat lettertype gevonden hebt? Mijn zoontje wordt weldra 6 jaar en wil ook een pokémonfeestje, dus zit in volle voorbereiding ;).

    Liefs,

    Silke