Ideeën voor een piratenfeestje

feestje piraat

Wanneer je kleintje jarig is, zijn er vele thema’s voor een kinderfeestjes te verzinnen. Een populair thema onder de kleine jongens, is een piratenfeestje. Het is stoer, het is heldhaftig en het is vooral voor boefjes.
Een piratenfeestje organiseren kost veel tijd, zeker wanneer je eerst nog op zoek moet gaan naar allemaal ideeën voor een piratenfeestje. Maar geen nood aan de man, ik zette de leukste ideeën voor dit stoere feestje op een rij!

De artikelen voor een piraten kinderfeestje

Er zijn veel artikelen kan en klaar te koop voor een piraten kinderfeestje. Een gemakkelijke aankleding en decoratie voor wanneer je de piraten DIY liever overslaat.

Lees hier: Een Ninjago kinderfeestje geven

piraten feest artikelen

Zo zijn er hele pakketten met vlaggetjes, bordjes en bekertjes in het piratenthema. Voor €15,00 heb je al een prima basis voor je piraten kinderfeestje. Kijk hier om te bestellen >>

En voor de creatieve mama (of papa) is er Pinterest. Hier kun je heel veel inspiratie opdoen voor het decoreren van het piratenfeestje. 

piratenfeestje

Hoe cool is dit!? Oké, misschien iets te heftig voor de vierjarige piraatjes, maar heel stoer voor de gevorderde piraat. Hoe kom je eraan? Speur bijvoorbeeld op Marktplaats een tweedehands skelet, leuke dubbelzinnige woordspeling al zeg ik het zelf.

piratenfeestje

Piraten verrekijkers. Eigenlijk heel simpel, het meeste werk is het sparen van de wc rollen.

Bij piraten, hoort natuurlijk een piratenschip. Ik kwam meerdere piratenmasten tegen. Hier vond ik er één met een mooie beschrijving.

piratenfeestje

En dan hebben we natuurlijk ook nog onze eigen slinger die je in het piraten printable pakket vindt!

kinderen

Lees hier: Een Pokemon kinderfeestje geven

De piraten uitnodiging voor het kinderfeestje

De uitnodiging voor het kinderfeestje is natuurlijk het leukste in piratenstijl. Er zijn genoeg piraten uitnodigingen te koop, denk aan bijvoorbeeld Jake en de nooitgedachtland piraten. Maar een setje van 6 uitnodigingen kost al snel €8,95. Zonde want je kunt de uitnodigingen voor het piratenfeestje prima zelf maken als je in het bezit bent van een printer tenminste.

Hier een aantal voorbeelden van een piraten uitnodiging die je kunt uitprinten.

Piratentraktatie

Superleuk en simpel: Piraten traktaties van eierkoek:

Het piraten eiland met schatkistje:

eierkoek traktatie eiland

De eierkoek piraat:

piraat eierkoek traktatie

En de piraten scheepjes zijn ook een erg leuke traktatie op een piraten kinderfeestje!

kinderfeestje

Ideeën voor piratenfeest spelletjes

Bij een themafeestje horen spelletjes. En bij een piratenfeest hoort natuurlijk een speurtocht naar een schat. Inclusief schatkaart. Maar hoe regel je nou zo’n piraten speurtocht? Dat is een beetje afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Bij wat oudere kinderen kun je wat opdrachtjes aan de piraten speurtocht toevoegen en voor de jongere kinderen is een schatkaart al genoeg.

Hoe maak je een schatkaart speurtocht?

  • Bedenk eerst waar de schat moet komen te liggen
  • Zet een gebied af wat je op de schatkaart laat zien. Een schatkaart zie je altijd van bovenaf. Maak het gebied duidelijk door bepaalde kenmerken op de schatkaart te zetten. Zoals een boom of een schuur.
  • Maak de schatkaart niet te moeilijk, maar ook zeker niet te makkelijk.

Een schatkaart kun je zelf maken. Om de schatkaart een echte piratenlook te geven kun je de randen van een groot vel papier voorzichtig laten verbranden. Een ander idee: gooi een scheut koffie over de schatkaart en laat hem goed opdrogen.

Bestel hier alles voor een piratenfeest >>

Piratenfeest spelletjes

Kanonnen afschieten: blik gooien.

kinderfeestje

Krokodillen tikkertje: krokodil is de tikker.
Koekhappen: piratenkoekjes happen.
Knutselen: piratenmutsen maken, schatkistjes verven.
Schminken: ooglapje, prikkelbaard.
Piratendans: ouderwets stoelendans.
Schatzoeken: een piraten speurtocht, zoeken naar de schat.

Piratenfeestje printables printen

Ben je bezig met het organiseren van een piratenfeestje en kun je wel wat hulp gebruiken? Bestel dan onze piraten printable pakket en je bent al een heel eind op weg.

kinderfeestje
Previous ArticleNext Article