Een Oud Hollands kinderfeestje geven

kinderfeestje

Voor een kind is een van de hoogte punten van het jaar zijn of haar verjaardag met de daarbij behorende partijtje of kinderfeestje. Als ouder kun je dat prima uitbesteden, maar kleine kinderen vinden een feestje thuis toch één van de leukste dingen. Lekker kneuterig en geheel verzorgd door papa en mama.

Voor de kleuters is een Oud Hollands kinderfeestje een super leuk thema. Qua aankleding, spelletjes en traktaties hoef je ook niet al te ingewikkeld te doen, daar houd ik van.

Oud Hollandse aankleding en traktatie

Voor de aankleding van een Oud Hollands kinderfeestje is natuurlijk van alles te bedenken. Trek je wk- of ek-voetalbak open en je vindt er waarschijnlijk een kilometer aan oranje vlaggetjes. Dat is leuk, maar met Oud Hollands vind ik persoonlijk rood-wit-blauw beter passen.

Oud Hollands kinderfeestje ballonnen

Daarnaast kun je op zoek gaan naar klompen, een blauwe overall en misschien kun je op marktplaats een grote speelgoedtractor scoren voor de finishing touch in de aankleding.

Oud Hollands kinderfeestje uitnodiging

Als ik aan Oud Hollands denk, denk ik ook al snel aan delfts blauw met de twee schattige kindjes die elkaar een kusje geven of zo een lekker ouderwets molentje. Ik vind dat wel goed passen bij een uitnodiging voor een Oud Hollands kinderfeestje.

Tip: print dit Oud Hollandse plaatje uit en hang het hier en daar op als decoratie.

De uitnodigingen zijn verstuurd, de Oud Hollandse decoratie hangt, dan wordt het tijd voor de traktatie en lekkers.

Voor alle wannabe keukenprinsessen onder ons, oftewel voor degene die er niets van bakken zijn de stroopwafels een uitkomst!

Met een stroopwafel kun je heel veel variëren en combineren. Het is al snel lekker. Hier wat inspiratie van pinterest.

Oud Hollands kinderfeestje stroopwafel
Oud Hollands kinderfeestje traktatie

Ben je wel een held in de keuken, dan kun je natuurlijk een mooie cake met drie lagen maken: rood, wit blauw.

Oud Hollands kinderfeestje cake

En wat er ook fantastisch uit ziet, en bovendien vinden kinderen het altijd lekker: rood – wit – blauw – ijsjes!

Oud Hollands kinderfeestje ijsjes

Daarnaast zijn de blokjes kaas en plakjes worst met uiteraard een prikkertje van de Hollandse vlag ook een must op het Oud Hollandse kinderfeestje.

Een Ninjago kinderfeestje geven >>

Oud Hollandse spelletjes binnen

Voor Oud Hollandse spelletjes hoef je alleen maar even aan je eigen kindertijd terug te denken. Wat deden we vroeger ook alweer?

Koekhappen

Geen Oud Hollands kinderfeestje zonder koekhappen! Een waslijn vol met plakken ontbijtkoek. De spelregels van koekhappen? Blinddoek om, kind ronddraaien, handen op de rug en happen maar!

Een andere leuke variant wat ik als kind altijd erg kon waarderen was snoephappen in een bak met water.

Blik gooien

Tip: speel je dit spel binnen, gebruik dan plastic bekertjes!

Maar een stapel blikken geeft wel die Oud Hollandse charme. Het is een weekje knakworsten eten en dan heb je je blikken toren bij elkaar. Extra leuk is om van te voren de blikken een beetje op te leuken. Dit kan je kleuter prima zelf doen, zo helpt hij of zij op zijn eigen manier mee aan het organiseren van het kinderfeestje.

Oud Hollands kinderfeestje blik gooien

Spijkerpoepen

Het spel spijkerpoepen brengt gegarandeerd een hoop gelach met zich mee. Dit vinden kleuters natuurlijk hilarisch! Je hebt nodig: twee touwtjes die je om de middel bindt, twee spijkers aan het uiteinde van het touw, twee flesjes waar de spijker in gepoept moet.

Tip: voor kleinere kinderen kan een potje al een uitdaging zijn om de spijker in te krijgen.

Ezeltje prik

Hiervoor hoef je niet perse een ezel te gebruiken, dat heeft de Ezeltje prik – Ninja variant al bewezen. Voor een Oud Hollandse Ezeltje prik kun je bijvoorbeeld een molen gebruiken waar je een vlag in het midden van de wieken moet prikken. Of natuurlijk een oerhollandse koe een staart aanprikken. Met een beetje fantasie kom je er wel.

Sjoelen

En als laatste natuurlijk een potje sjoelen! Een lekker simpel Oud Hollands spel, maar oh zo leuk!

Oud Hollands kinderfeestje sjoelen

Afbeeldingen Oud Hollands Kinderfeestje: Shutterstock

Kijk hier voor nog veel meer Oud Hollandse spelletjes

Een Oud Hollandse goodiebag

En een Oud Hollands kinderfeestje sluit je af met een Oud Hollands goodiebag. Tip: sla de weken voor Koningsdag leuke Oud Hollandse prularia in en stel zo een leuke goodiebag samen.

En zo wordt dit een onvergetelijk Oud Hollands kinderfeestje voor je kleuter!

 

Previous ArticleNext Article