Escape room voor een kinderfeestje, 8 tot 12 jaar – Makkelijk voor thuis!

Escape room voor een kinderfeestje

Een Escape Room voor een kinderfeestje is een ideale manier om de kinderen te vermaken tijdens een verjaardagspartijtje. Wij maakten een escape room om thuis te spelen, speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Escape room voor een kinderfeestje

Escape room voor een kinderfeestje

Bij deze escape room voor een kinderfeestje draait het allemaal om de verjaardagstaart. Moeder heeft een verjaardagstaart besteld, maar nu is ze haar bestelnummer kwijtgeraakt! Aan de kinderen de taak om te helpen het bestelnummer terug te vinden. Dit krijgen ze voor elkaar door de puzzels op te lossen en de codes te kraken.

Voor deze escape room moeten de kinderen kunnen lezen en enig rekeninzicht hebben. Vandaar dat de escape room voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar is. Jongere kinderen hebben wat meer begeleiding nodig van een oudere broer of zus of van een volwassene.

Je kunt de escape room met 1 tot en met 4 kinderen spelen. Zijn er meer kinderen op het kinderfeestje aanwezig, dan kun je de spelers in groepjes opdelen. Zorg er dan wel voor dat de groepjes een eigen ruimte hebben om de escape room op te kunnen lossen. De kinderen hebben ongeveer drie kwartier tot een uur nodig om de escape room op te lossen. Een perfecte activiteit voor een kinderfeestje dus!

Escape Room printen

Deze printables kun je hier bestellen. De printables ontvang je dan direct in je mailbox en kun je thuis zelf printen. Je hebt ongeveer een kwartiertje nodig om de escape room voor te bereiden. Je moet natuurlijk alle printables printen. Er zijn een aantal printables die uitgeknipt moeten worden, onder andere de geheimtaalschijf. Als je een lamineer apparaat hebt, kun je de schrijf en bijvoorbeeld de hintkaartjes voor het mooie ook nog lamineren. Er moet één printable van tevoren verstopt worden in de kamer. En dat is alles! De rest is aan de kinderen om de puzzels op te lossen.

Alles wat je nodig hebt is een kleurenprinten, (stevig)printpapier, een schaar, pen of potlood en eventueel een splitpen en grote envelop.

Tussen de printables vind je ook een uitleg en een print met de oplossingen van de puzzels. Pas op dat je deze niet per ongeluk tussen de prints voor de kinderen stopt!

Bedrag € -
escape room

Voordelen van een escape room

Een escape room tijdens een kinderfeestje is een leuke activiteit en heeft veel voordelen. Ten eerste hebben de kinderen een leuke activiteit om te doen tijdens het kinderfeestje.

Ten tweede is het een activiteit waarmee de samenwerking en de communicatie bevordert wordt. Bij een escape room is het namelijk meestal zo dat spelers samenwerken om puzzels op te lossen. Door dit te doen, leren kinderen hoe ze effectief kunnen communiceren en samenwerken om samen een doel te bereiken.

Deze escape room voor een kinderfeestje, heeft uitdagende puzzels en raadsels die opgelost moeten worden. Dit helpt kinderen om hun probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen, hun creativiteit en kritisch denken te stimuleren. Dit leren kinderen ook door bijvoorbeeld te spelen met LEGO.

En wanneer het de kinderen lukt om de puzzels op te lossen en daarmee de escape room op te lossen, kan dat hun zelfvertrouwen een boost geven.

En dat allemaal dankzij een simpele escape room tijdens een kinderfeestje!

Previous ArticleNext Article