Low budget en kinderen – een paar tips

kind met portemonnee

Kinderen kosten geld. Dat is nu eenmaal een feit. En eerlijk? Ik vind het nog leuk ook om geld uit te geven aan mijn kinderen. Zelfs leuker dan geld uit te geven aan mezelf. Ik word er blij van wanneer ze er leuk uitzien én ik word blij wanneer ik blije koppies zie als ze nieuwe spulletjes in handen krijgen. En om er ook nog maar even een cliché tegenaan te gooien: een blij kind is een blije moeder. 

Budget schoolspulletjes

Het feit dat kinderen geld kosten, betekent niet dat alles duur hoeft te zijn. Wanneer je een beetje slim inkoopt, kun je schoolspulletjes bijvoorbeeld prima bij Zeeman aanschaffen. Aan het begin van het schoolseizoen hebben zij vaak een heel tof assortiment aan schoolspulletjes als schriften, mappen, pennen, noem maar op. En niet duur.

Goedkope kinderkleding

Ik ben gek op merkkleding voor de kinderen, maar vaak laat mijn budget het niet toe om items uit nieuwe collecties aan te schaffen. Voor leuke kinderkleding hoef je vaak ook niet de volle mep te betalen. Je moet alleen wel even weten waar je wezen moet. Via het Zalando Lounge magazine kwam ik er achter hoe je goede kinderkleding musthaves vindt met een budget. Zij bieden namelijk goedkope kinderkleding van topmerken aan. Daarnaast blijf je dankzij het online magazine op de hoogte van de toffe trends als kniekousen met gave prints, welke je weer heel goed kunt mixen en matchen met andere prints op bijvoorbeeld de shirts.

Low budget uitjes

Naast het kopen van mooie spulletjes en leuke kinderkleding, wil je af en toe ook iets leuks doen met kinderen. Een dagje uit kost vaak al snel een fortuin. De entree, eten en drinken, een souveniertje. Wanneer je een laag budget hebt, is dat niet te doen. Je raadt het al, ook leuke dingen doen kan met een laag budget. Op deze site vind je bijvoorbeeld een lijst met 10 low budget uitjes met kinderen.

Winacties

Het internet staat vol met winacties. Je vindt ze op online magazines en op blogs. Er zijn zelfs hele websites gebouwd die alle winacties bijhouden, zodat je weet welke actueel zijn. Vaak moet je er wel iets voor doen. De winactie delen op social media bijvoorbeeld, of je gegevens achterlaten. Het is dan natuurlijk aan jezelf of je dat de moeite waard vindt. Deelnemen aan een winactie garandeert natuurlijk geen prijs, maar wie niet waagt wie niet wint.

(Be)sparen

En wil je wel een keer dat kekke, maar veel te dure jurkje kopen? Wil je wel een keer met de kinderen naar de Efteling? Dan kun je er natuurlijk altijd nog voor sparen. Want ook wanneer je denkt geen geld over te houden, je kunt altijd wel ergens op besparen. Ga na waar je financiële lek zit en spaar vervolgens voor datgeen wat je graag zou willen.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article