Stopt dit mijn roekeloze uitgaven voor de kinderen?

Mijn ING betaalpas-1“Dit keer ga ik naar de winkel en ik ga echt alleen voor mezelf kijken en kopen”, beloof ik mezelf plechtig. Wanneer die pinpas gaat roken, is dat enkel alleen maar voor kleding die ik voor mezelf koop. Ik kom niet op de kinderafdeling. Ik negeer de kinderafdeling!

Ik stap op mijn lege bakfiets en tuf naar mijn vertrouwde centrum. Vroeger ging ik hier regelmatig shoppen met mijn moeder. We deden dan een rondje door een aantal winkels en één daarvan was de C&A. Eén keer werd ik op slag verliefd op een verschrikkelijk kitscherig pakje. Ik weet nog dat mijn moeder het af probeerde te wimpelen omdat ze het waarschijnlijk een afgrijselijk pakje vond, maar ze zag mijn twinkelende oogjes en wist dat ze me niet blijer kon maken dan door dat pakje voor mij te kopen.

Ik weet ook nog dat het pakje in mijn kledingkast hing, ze was dus bezweken en kocht meer voor mij dan haar lief was. Want nieuwe kleding was aan mij eigenlijk helemaal niet besteed. Ik moest ongedwongen buiten kunnen banjeren door de boerenslootjes en het land, op mijn mooie kleertjes letten deed ik niet.

De geschiedenis herhaalt zich. 

Wat is dat toch met moeders en zichzelf wegcijferen? Waarom doen we alleen maar roekeloze uitgaven voor de kinderen, terwijl we onszelf nog zo voorgenomen hebben om die pinpas te legen voor nieuwe schoenen, jurkjes en een nieuwe BH voor onszelf!

Hebben mijn kinderen echt nóg een jurkje of dat paar schoenen nodig? Nieuwe prachtige kleertjes is aan mijn kleintjes ook niet besteed, alles wat ze nodig hebben is een overall en een paar kaplaarzen.

Maar hé, wacht eens even! Ook die liggen in de kast.

Ik heb de oplossing!

Ik heb de oplossing gevonden, de oplossing die mij weerhoudt van het roekeloze kopen voor de kinderen! Ik maakte een persoonlijke bankpas bij Mijn ING. Deze bankpas behoedt me ervoor steeds weer voor mijn kleintjes te shoppen en zorgt ervoor dat ik ook eens aan mezelf denk.

Maar hoe dan? Hoor ik je vragen.

Nou het is eigenlijk heel simpel. Een bankpas van ING kun je persoonlijk maken door een zelfgekozen afbeelding. Nu had ik ervoor kunnen kiezen er heel groot STOP op te zetten, maar dat is niet visueel genoeg. Want waar moet ik voor stoppen? Mag ik geen benzine tanken? Mag ik de boodschappen niet afrekenen? Nee, dat is niet duidelijk.

Het doel is om een halt te zetten op het shoppen voor de kinderen, aangezien ze aan een overall genoeg hebben. Juist, ik heb een afbeelding van mijn kinderen in overall op mijn pinpas staan. Telkens wanneer ik mijn pinpas trek voor wéér een jurkje, wéér een bloesje of wéér een rokje zie ik mijn kleintjes in hun overalletje en weet ik: uh-uh het is niet nodig.

Ik zei het toch, heel simpel!

persoonlijke betaalpas

Hoe vraag je een persoonlijke bankpas aan?

Het idee is net zo simpel als het aanvragen van je persoonlijke ING bankpas. Echter moet je wel een lopende rekening bij de ING bank hebben of openen om de persoonlijke bankpas aan te kunnen vragen.

Stap 1. ga naar de ING Mijn Betaalpas pagina

betaalpas ING

Stap 2. klik op aanvragen en selecteer de persoon voor wie je de bankpas aanvraagt en de reden. Het stoppen van roekeloze uitgaven staat er niet tussen, dus kies dan maar voor “ik wil een eigen afbeelding op mijn pas”.

betaalpas ING aanvragen

 

Stap 3. Upload je afbeelding.

Tip: kies echt een confronterende afbeelding die je eraan laat herinneren waarom je dus NIET voor je kinderen moet shoppen, maar voor jezelf! Je zou bijvoorbeeld ook die Michael Kors tas of die geweldige design high heels op je betaalpas kunnen zetten, zodat je weer weet waar je het voor doet.

afbeelding mijn betaalpas

Stap 4. afronden en betalen zoals je dat altijd bij ING doet. (Mijn betaalpas kost €9,95, maar deze investering verdient zichzelf uiteindelijk toch weer een soort van terug, als je het op de mijn adviezen op de juiste manier toepast.)

Stap 5. Na een aantal dagen ligt de betaalpas op de mat en kan hij zijn dienst bewijzen en kun je gaan shoppen. VOOR JEZELF MAMA!

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Ik lees altijd graag je verhalen maar deze gesponsorde ik-moest-wat-eromheen-schrijven-want-daar-wordt-ik-voor-betaald-verhalen zijn echt jammer. Zonde.

    1. Ik vind het juist wel een creatief verhaal, precies als altijd! Snap wel dat ze ook af-en-toe-geld-verdienen-wil…

  2. Oh zo herkenbaar dit. De twins kast puilt uit, terwijl de mijne er wat verloren bij hangt met oude meuk. Time to shop!