Verschillende fases

verschillende fases

Inspiratie zoekende voor mijn eerste gastblog hier op de site voormijnkleintje, kijk ik naar mijn kleintje die in de box ligt te gillen van plezier. Hij heeft hele gesprekken met zijn handen en voeten. En dan die ondeugende grote grijsblauwe ogen, die glinsteren van de pret.

Hij begint steeds meer te ontdekken en dat is zo leuk. Stemgeluiden oefenen, lachen soms tot schateren toe, zuigen op zijn vingers en zelfs zijn tenen moeten eraan geloven. Zo lenig als hij is, stopt hij zijn grote teen in de mond en begint schaamteloos te smakken. Heerlijk die onbekommerdheid… 

Acht maanden geleden kwam hij in ons gezin. Ikzelf had al drie dochters en samen met mijn partner nu dus nog een zoontje erbij. Wat een rijkdom!

Alles begint nu weer opnieuw, fases die mijn dochters al jaren voorbij zijn en waarvan ik me eerlijk gezegd ook niet meer zoveel herinner hoe dat ook eigenlijk al weer ging. Opnieuw ontdekken, net als de kleine man dat doet. Verbazingwekkend hoe diep die band voelt en dat je zoveel extra liefde erbij krijgt.

Onze momentjes samen, want ik geef hem nu reeds 8 maanden borstvoeding en dat vindt zowel hij als ikzelf heerlijk. Dan kom ik echt even tot rust, in een toch wel levendig druk gezin.

De oudste dochter is inmiddels 19, aankomend jaar 2e-jaars studente Hotel Management, woont op kamers, heeft haar rijbewijs net behaald en heeft een vriend. De middelste dochter is 16, komend jaar naar 4 mavo en heeft vaste verkering. De jongste dochter is 10, komend jaar met vlag en wimpel naar groep 7, zit in de top 5 van heel Nederland met de scores van de Cito-toetsen. Wat kun je als moeder trots zijn op je kinderen!

Allemaal zitten ze in totaal verschillende fases en dat is soms zo leuk! Niet altijd nee haha want puberen kunnen ze ook hoor, maar daar heb ik mijn methodes voor ontwikkeld om het enigszins en binnen de proporties te “negeren”, zodat je er zelf niet teveel in zit. Een volgende keer ga ik hier misschien nog wel wat verder op in, dus nog even volhouden. 😉

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

8 Comments

  1. Leuk stukje! Herkenbaar ook, want ik heb een jonger broertje dus thuis ook zo’n periode meegemaakt.

  2. Je hebt een mooi gezinnetje zo. Fijn dat ze het allemaal zo goed doen. Ik zeg altijd “je hebt toch iets goed gedaan voor je gezin, dat het allemaal zo goed gaat met hun”. Geniet maar lekker van die kleine man, tijd gaat zo snel.

  3. Zo herkenbaar 🙂 en zeker een reden om trots op te zijn…
    Als je al je gevoelens op papier moet zetten cq moet typen dan kom je paginas te kort.
    Maar keep it up Ank, altijd leuk om jou verhalen, gedichten etc te lezen…
    Kan niet wachten op je volgende verhaal.