5 belangrijke punten voor een fijne kindercamping

camping appelscha friesland

Het maakt niet uit hoe oud je kleintje is, kamperen met kinderen is een fantastische ervaring. Niet alleen voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Wanneer je namelijk de juiste camping kiest, heb je geen kind aan ze! Maar er zijn wel een paar belangrijke puntjes, je moet namelijk wel zorgen voor een fijne kindercamping. Nu kan ik je zo een lijst met fijne kindercampings in Nederland geven, maar ik wil je ook de vakantie voorpret van het zoeken naar een camping niet ontnemen. Daarom deel ik vandaag vijf belangrijke punten waar je op kunt letten tijdens de zoektocht naar die fijne kindercamping. 

Ruime plekken

Wanneer ik met alle gasten hutje mutje op een camping sta, word ik niet vrolijk! Kamperen met kinderen betekent voor mij de ruimte hebben, zeker als je ziet wat je allemaal meeneemt wanneer je gaat kamperen met kinderen. Een ruime plek met de nodige privacy vind ik zelf dan wel erg fijn. En die privacy kun je natuurlijk heel makkelijk zelf creëren door je caravan of tent op een bepaalde manier neer te zetten, maar ja, dan moet je daar wel de ruimte voor hebben. Kortom, een ruime plek vind ik belangrijk aan een fijne kindercamping.

Speelmogelijkheden

Wij zijn ooit een keer op een camping geweest waar overal regeltjes hingen. Dit mocht niet, dat mocht niet, om gek van te worden. En nu snap ik heus wel dat er een reglement moet zijn, maar kinderen moeten ook de mogelijkheid krijgen (zeker op een camping) om spelend te ontdekken. Het is dus belangrijk voor een kindercamping om veel en vooral duidelijke speelmogelijkheden te hebben waar kinderen lekker los kunnen gaan. Bij voorkeur speelmogelijkheden met zand, water en andere natuurobjecten. Lekker aanbaggeren, noemen we dat.

Vervelen hoeft overigens sowieso niet! Hier heb je namelijk allemaal leuke ideeën voor activiteiten op de camping.

Animatieteam

Een goed animatieteam is goud waard! Echt waar, als je dat op een kindercamping kunt vinden, dan zul je als ouder een fantastische en vooral relaxte vakantie hebben. Kijk tijdens je zoektocht dus goed naar wat een camping aan animatie te bieden heeft. Meestal is dat vanaf 6 jaar, maar bij sommige kindercampings is er al animatie vanaf 3 jaar. Ga je met (pre)tieners op vakantie? Kijk dan of er ook een tienerdisco of andere toffe activiteiten op de camping zijn. Zo niet, dan is WiFi héééél belangrijk!

Ardoer camping animatie

Goed sanitair

Sinds Corona kun je bij veel campings een kampeerplek met privé sanitair boeken. Ik vind dat persoonlijk echt een fantastische ontwikkeling en kan het iedereen aanraden! Zeker wanneer je gaat kamperen met een peuter of kleuter die ’s nachts net zindelijk is. Maar mocht dat niet lukken, dan is een goed sanitair gebouw een belangrijk punt voor een fijne kindercamping. Denk aan een familiedouche, ruime verschoonruimtes en een kindertoilet.

Veiligheid

Wanneer je weet dat je kinderen veilig zijn, kun je pas echt ontspannen. Een beetje kindercamping heeft zijn veiligheid op orde. Dat betekent hekjes om water heen, auto’s die niet over de camping heen scheuren, kinderen hebben voorrang, enzovoorts. Maar veiligheid heb je zelf natuurlijk ook in de hand. Wanneer je voor het eerst op een camping komt, kun je eerst samen met je kind de camping ontdekken, zo krijg je ook samen een beetje overzicht. Je kunt dan ook meteen een plek afspreken voor als je elkaar kwijt bent geraakt. En wat ook geen overbodige luxe is, is een SOS bandje of kettinkje met naam en telefoon.

Previous ArticleNext Article