Aftelkalender voor vakantie, gratis te printen!

afelkalender voor vakantie

Op vakantie gaan is leuk, maar voor sommige kinderen ook best spannend! Of het nu gaat om een zomervakantie, een stedentrip of gewoon een lang weekendje weg, het vooruitzicht van een vakantie kan het hartje van je kind sneller doen kloppen. Om de spanning enigszins onder controle te houden, kun je een aftelkalender voor vakantie gebruiken. Zo hoef je niet iedere dag te antwoorden op de vraag, hoeveel nachtjes slapen nog? Maar je kleintje kan dat met één oogopslag op een vakantie aftelkalender zelf tellen!

Aftelkalender voor vakantie

Met een aftelkalender ziet je kind hoeveel dagen er nog over zijn en dat maakt het wachten gemakkelijker en leuker. Het maakt het wachten als ware tastbaar. Naast dat het een stuk spanning wegneemt, is een aftelkalender voor vakantie ook heel goed om je kind een beetje tijd en planning te leren. Door samen elke keer een af te vinken en te bespreken hoeveel dagen er nog zijn tot de vakantie, leert je kind ontzettend goed het besef van tijd. Dat is natuurlijk een hele mooie bijkomst van zo’n aftelkalender.

aftelkalender voor vakantie

Wachten vergt nu eenmaal geduld en zelfbeheersing. Ook tijdens het wachten voor de vakantie begint, wordt het geduld bij je kind op de proef gesteld. En aan het einde van de aftelkalender zal je kind geleerd hebben dat alle goede dingen tijd kosten en dat het de moeite waard is om te wachten. Kortom, zo’n aftelkalender voor vakantie is niet alleen voor jou als ouder een uitkomst, het heeft ook nog eens heel veel leermomenten voor je kind.

En daarom hebben we ook een toffe aftelkalender voor vakantie gemaakt! Met deze aftelkalender kom je al een beetje in de vakantie sferen door de vakantie symbolen en de vrolijke kleurtjes.

Aftelkalender voor vakantie downloaden en printen

Bij ons kun je nu deze gratis aftelkalender voor vakantie downloaden en zelf printen! Print de kalender op stevig papier en hang hem op een zichtbare plaats in huis.

Download hier de aftelkalender voor vakantie

Tip! Download ook het vakantiedagboek voor je kind. Want wanneer het eenmaal zo vel is, is het heel leuk om (samen met je kind) een dagboekje bij te houden over alle avonturen die jullie tijdens de vakantie beleven. Wanneer je kind de herinneringen namelijk meteen opschrijft, zullen ze ook beter blijven hangen. En zo’n vakantiedagboek is natuurlijk superleuk om aan het einde van de vakantie of later nog eens terug te lezen!

vakantiedagboek kind

Kortom, deze aftelkalender én het vakantiedagboek zijn een echte musthave!

aftelkalender voor vakantie
Previous ArticleNext Article