Random feitjes over spelen en speelgoed

Spelen met je kleintje is leuk. Speelgoed kopen voor je kleintje is ook heel leuk. Je kunt al het gemis uit je eigen kindertijd met een zéér goede reden aanschaffen, het is namelijk allemaal voor je kleintje (áhuh). Toch leer je door de jaren heen een aantal feitjes over speelgoed en spelen met je kinderen. Ik zal er een aantal noemen. In een rijtje (want dat is nog steeds heel populair). 

– Als speelgoed in de winkel al irritant is, zoals speelgoed met vet irritante geluidjes of stemmetjes, dan is het thuis nog steeds irritant. Misschien zelfs nog irritanter.

– Nog 5 minuutjes op de spelcomputer kan voor je kind van alles betekenen, behalve nog 5 minuutjes op de spelcomputer…

– Als ik ooit de bedenker van de ‘uitdeelzakjes na verjaardagen’ tegenkom, berg jezelf dan maar, want ik kom je achterna! Tenzij je de duivel bent (grote kans) dan laat ik het voor wat het is.

– Het maakt niet uit hoe goed je je best ook doet, de kleertjes van een LOL Surprise poppetje kan je niet aan en uit krijgen zonder haar kop of benen eraf te trekken.

– Afstandbestuurbare auto’s zijn heel cool. Vooral voor papa’s.

– Wat Mattel ook beweert, het uiteindelijke doel van de barbieschoentjes is terechtkomen in de stofzuigerzak. Of de hond stikt erin. Geldt overigens ook voor LEGO blokjes en strijkkralen. Of, nog erger, die eindigen onder je voet.

– Knutsel nooit (in je eigen huis) met een potje glitters. Dit is geen feit, maar een waarschuwing.

– Een half uurtje Super Mario spelen met je peuter is nog frustrerender dan een hele dag op de kermis rondlopen met een kater.

– Plastic boterhammen en houten gebakjes smaken altijd teleurstellend.

– Het K3 optreden, of wat voor show’tje dan ook, gegeven door je eigen bloedjes, is leuker met een fles wijn in je hand.

– Het is mogelijk om een powernappie te doen terwijl je met je kleintje naar Dora kijkt. Zorg er alleen wel voor dat je het geluid zo zacht zet dat Dora en haar irritante vriendje Boots en nog irritantere rugzak niet in je droom verschijnen.

– McDonalds Happy Meal speeltjes zijn crap, niets meer, niets minder.

– Het ‘opruim-lied‘ werkt slechts bij 1% van alle kinderen op de wereld. Perfecte moeder: Lucky you, dat jij in het bezit bent van een kleintje die onder die 1% valt, maar ik wil dat niet horen.


spelen kind

Origineel gepost: maart 215
Update: maart 2021

Afbeelding speelgoed: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments