Welke watertafel in de tuin?

Een van de beste aanschaffen toen mijn kinderen kleiner waren, was een watertafel voor in de tuin. Welke watertafel het fijnste is, is één die je ook kunt gebruiken als zandtafel. Waarom dit zo’n geweldig stuk speelgoed was, was omdat mijn kinderen zich hier écht mee vermaakten.

Waar ze menig ander speelgoed na vijf minuten aan de kant smeten, konden ze met een dit speelgoed zich uren vermaken in de tuin. Mits het mooi weer was natuurlijk. Maar bij minder mooie dagen, werd de watertafel omgetoverd naar een zandtafel. Ik ben zelfs de uitdaging een keer aangegaan om de watertafel binnen te vullen met zand.

Aan het einde van de middag had ik daar wel een beetje spijt van, maar de kinderen hadden de dag van hun leven. Nou ja, soort van. Omdat ik de watertafel als speelgoed echt een aanrader vind in de tropenjaren, zal ik je proberen op weg te helpen naar welke watertafel je het beste kunt kopen. Er zijn er namelijk genoeg op de markt, maar welke watertafel, cq. zandtafel past het beste bij jouw kind? 

Welke watertafel van Little Tikes?

Een watertafel is een perfect cadeau om voor de eerste verjaardag van je kind te geven. Of je kind nu in de zomer of winter jarig is, dat doet er niet zo toe. Want zoals ik al zei, een zandtafel kun je ook prima binnen vullen. De watertafel van Little Tikes zijn ideaal voor eenjarige kinderen. Ze hebben namelijk de perfecte hoogte voor wanneer je kind stapjes rond de tafel zet. Daarbij zijn de watertafels van Little Tikes ook stevig gebouwd. Dus wanneer je kind nog niet erg stevig op de benen staat, heeft het genoeg houvast aan de watertafel. Little Tikes heeft een aantal verschillende watertafels in het assortiment. De meest bekende is de piraten water- en zandtafel.

welke watertafel

Nadeel aan de Little Tikes piraten water- en zandtafel is dat het vrij veel kleine onderdelen heeft, die wellicht moeilijk te gebruiken zijn voor een éénjarige.

Een andere populaire watertafel van Little Tikes is de ‘Little Tikes Fountain Factory watertafel’. Voor deze watertafel moeten kinderen wel een beetje behendigheid hebben. Want de buizen en de leidingen kunnen op verschillende manieren gekoppeld worden en met verschillende kranen worden gebruikt. En door een waterpomp stuur je het water omhoog in de watertoren. Het klinkt allemaal misschien wat ingewikkeld, maar je zult verstelt staan hoe snel kleintjes hier handigheid in krijgen.

welke watertafel

Verder heeft Little Tikes de volgende watertafels:

Een watertafel van hout

Wanneer je geen fan bent van krijsende kleuren in je tuin, kun je kiezen voor een watertafel van hout. Groot voordeel is dat als de kinderen te groot worden voor een zandtafel, je de houten bak kunt gebruiken voor je moestuin.

De Sandy Bay zand- en watertafel is van het merk Plum. De twee tafeltjes kun je in en uit elkaar schuiven. Handig op te bergen dus!

watertafel hout

Een andere variant van Plum is de zand-, water- en picknicktafel. Echter is deze niet erg handig, omdat de ‘bakken’ vast zitten aan de tafel. Wanneer je het water weg wilt laten lopen, moet je de hele tafel omkeren, maar dan kieper je ook het zand eruit.

Voor een mooie zand-, water- en picknicktafel in de tuin, kun je beter voor deze van AXI kiezen. Deze tafel heeft namelijk losse bakken.

watertafel picknick

Een goedkope watertafel

Wanneer je niet meteen een gigantisch bedrag wil uitgeven voor een watertafel. Dan kun je beter kiezen voor een goedkope watertafel. Het speelplezier blijf tenslotte zo goed als hetzelfde. En ik kan het weten, deze variant hadden wij namelijk in de tuin. Geen poespas met allerlei watervalletjes en onhandige los te komen delen, gewoon een tafel voor water en zand waar de kinderen uren mee kunnen spelen. Deze leukerd heeft wel een aantal losse accessoires, zoals een harkje, een gietertje en een schepje. Destijds, toen wij deze aanschafte zaten deze accessoires er nog niet bij.

goedkope watertafel

Uiteindelijk is de keuze voor welke watertafel je kopen wil, geheel aan jezelf en je budget. Maar voor welke je dan ook kiest, ik kan je wel garanderen dat een zand- en watertafel goed is voor uren speelplezier! Echt een musthave.

Afbeelding meisje met watertafel: judwick/shutterstock

Previous ArticleNext Article