Wat geeft het gelukzalige gevoel?

Het is inmiddels alweer ruim een half jaar geleden dat ik mijn auto inruilde voor een bakfiets. Ooit dacht ik dat ik echt diepongelukkig zou worden zonder auto. Want hoe zou ik dan nog ergens moeten komen? Mijn hele sociale leven zou instorten en mijn shopverslaving zou ook zwaar in de problemen komen. Mijn sociale leven stortte al in bij het krijgen van kinderen en voor mijn shopverslaving is er internet. Thank god.

Nu na een half jaar, waar de zomer in viel, kan ik zeggen dat het prima te doen is zonder auto. Regelmatig zit ik op mijn bakfiets met mijn trots en met een big smile op mijn gezicht. En laatst had ik het ultieme gelukzalige gevoel toen ook nog de puppy zich in de bak bevond.

foto4

Nee, ik heb geen spijt van de keuze. Ik kom nog steeds overal waar ik komen wil. Maar of ik dat na de winter nog steeds kan zeggen? We zullen zien.

Om dat gelukzalige gevoel te krijgen heb ik dus niet perse een auto nodig. Maar als ik langs een aantal autosites surf en deze prachtige auto’s voorbij zie komen, zwijmel ik weg bij de gedachte om in zo een mooie, droge en warme auto te rijden. Maar zal het nou echt geluk toevoegen? Zal ik in zo een auto nog gelukkiger rondrijden? Of zou ik me in een Audi of Mercedes net zo gelukkig voelen als wanneer ik op mijn bakfiets zit?

Er zijn natuurlijk een aantal voordelen aan een bakfiets. Als er een onderdeel vervangen moet worden, kunnen de man en ik dat best samen oplossen. Het zelf repareren van een auto gaat ons iets minder goed af. Handige sites als deze, met onderdelen voor een auto, daar kunnen we voorlopig nog even wegblijven.

Ik denk dat het me (afhankelijk van het weer) om het even zou zijn. Het gaat er niet om hoe ik ze vervoer, maar het gaat erom wie ik vervoeren mag.  En zolang dat mijn schatjes zijn, zul je mij gelukzalig rond zien rijden.

Previous ArticleNext Article

6 Comments

 1. Een bakfiets lijkt mij echt heerlijk! Vooral door de boodschappen en mijn peuter

 2. Ik vraag me af of het niet erg zwaar fietst, en of sturen een beetje te doen is…
  zit zelf te denken aan een electrische fiets icm fietskar. ook omdat als de kinderen dan zelf kunnen fietsen, je gewoon een normale fiets overhoudt.
  heb nu een mamafiets (vond ik al een rib uit mijn lijf) met 2 zitjes en allereerst krijg ik m niet zelf uit de kelder, dus gebruik ik m maar iets van 1x per maand, en daarnaast trap ik me een ongeluk!
  alleen nog even door sparen, allemaal zo duur, en ook wel een beetje bang dat iemand het dan weer steelt…

  1. Ik moet je eerlijk bekennen dat mijn bakfiets elektrisch is en ik er niet aan moet denken om zelf alles te moeten fietsen. Dat is meer luiheid dan dat het zwaar is. Het sturen went heel snel. Hier staat de fiets op slot in de voortuin, wel goed verzekerd, maar anders is er ook geen plek voor…

 3. Heerlijk een bakfiets! Ik kijk met veel plezier terug naar die tijd! Nu fietsen ze zelf, en dat is een stuk minder zwaar 😉

 4. Heerlijk he een bakfiets. Wij doen er ook alles mee, helaas alleen niet elektrisch. Daar baal ik wel van, maar we gaan navragen of het achteraf er nog op kan worden geplaatst. Nu is het best zwaar moet ik eerlijk zeggen

 5. ik ben GEK op mijn bakfiets (Babboe city – niet elektrisch), alleen lukt het me nu niet om met de beide kinders te gaan omdat ik geen babyschaal of maxi cosi drager bezit. Ik wil die ook niet aanschaffen zo vlak voor de super koude winterperiode… Maar op van die mooie herfstdagen zou ik zo graag op de bakfiets stappen… Maar ja.. volgend jaar dan maar. Dan kan zoonlief in de kleuterzit en dochterlief in de peuterschaal.