Pinterest perfect, nah

Pinterest, voor de één is het een walhalla aan inspiratie en voor de ander is het één en al confrontatie van wat had kúnnen zijn.

Voor mij is Pinterest net als die ene leuke jongen op de middelbare school. Hij was mooi en interessant maar ondertussen loog hij alles bij elkaar en liet me achter met een eenzaam en belabberd gevoel. Wat een verspilling van tijd en energie.

Om jou te behoeden voor dezelfde valkuil, zal ik je een aantal leugens van Pinterest verklappen. Gewoon zomaar, want zo ben ik. Ik vertel je graag de rauwe waarheid.

Koekjes bakken

Op een natte woensdagmiddag krijg je samen met je kleintjes het wilde idee om koekjes te gaan bakken. Je speurt het internet af naar eenvoudige recepten en uiteraard eindig je je zoektocht op Pinterest. Nutella spiraalkoekjes, bloempotkoekjes, havermout-banaan koekjes! Ware kunstwerkjes om te zien en als ik de maker moet geloven ook goddelijk om te eten. 

Nope.

Nutella spiraal koekjes worden meelhapjes met een bruine dot in het midden. Bloempotkoekjes smaken zoals het klinkt en havermout-banaan koekjes… Tja.

Fancy kapsels

‘Mam, wil je een Elsa vlecht bij me maken?’ De vraag is sneller gesteld dan de vlecht gemaakt is en dan heb ik het vlechten aardig in mijn vingers. Afijn, we doen voor inspiratie weer een rondje op Pinterest en ik denk nog, ‘makkie’.

Ammehoela, na 10 minuten braaf de instructies gevolgd te hebben, ziet de Elsa vlecht er meer uit als een verlaten vogelnest. En bovendien met hoeveel snoep heeft deze Pinterest moeder haar kleintje omgekocht om stil te zitten?

Een opgeruimde woonkamer

Terwijl ik mezelf afvraag waar al die bende in mijn huis vandaan komt, zie ik op Pinterest de ene na de andere gelikte woonkamer. Autootjes gerangschikt op smalle plankjes, Barbies keurig naast elkaar in een gehaakte organizer en speelgoed in kekke opbergbakken of in een zogeheten paperbag… As if! 

Degene die zulke plaatjes maken en ook daadwerkelijk kinderen hebben, moeten wel heel snel zijn in fotograferen, want kinderen weten binnen een minuut je hele Pinterest-perfect-plaatje weer te molesteren. En ik heb het geprobeerd hoor, een bak bestempelen voor de auto’s, een bak voor de duplo, een bak voor de Barbie’s, een bak voor de Playmobil, maar wat ervan over bleef waren vier bakken met ‘gewoon speelgoed’.

Pinterest perfect? Nah, doe mij maar de rauwe waarheid.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. I loooooove Pinterest! 😀
    Ik scroll er altijd doorheen op zoek naar wat inspiratie maar wel met een gezonde dosis realiteitszin en een brede grijns op m’n smoelwerk, terwijl ik inderdaad bij vele plaatjes denk ‘Yeah right!’ 😀
    Iedereen weet dat die hele reutemeteut goed in scène is gezet voor die perfect Pinterest-picture. Eigenlijk best wel grappig 😀 😉