Bye bye Sint hello Santa

Yes! Sinterklaas is voorbij. Up coming Santa Claus! Nee joh! ik heb geen “hekel” aan de Sint maar ik vind het gewoon een hoog gehalte onnodige stress die mijns inziens veel te lang duurt. Zowel bij de kinderen als bij mij. Ik kijk toch meer uit naar de sfeervolle Kerstdagen.

Even los van mijn eerder genoemde “favoriete” shoppen. Waarbij ik weer allerlei cadeautjes mag verzinnen en met klotsende oksels mezelf overal tussen wurm, omdat ik altijd als een speer van winkel naar winkel sjees. En waarbij dan uiteindelijk toch echt de bodem van de bankrekening is bereikt.

Onze Kersttraditie is bij mijn ouders. Het is ieder jaar hetzelfde liedje, maar I love it. Een door mijn mams versierde Kersttafel voor een heerlijke brunch met tussendoor het uitpakken van de cadeautjes. En zolang ik mij herinner staat de grijs gedraaide Kerstcd van The Carpenters op. Er waren jaren dat ik bij het horen van die muziek een onbestemd weeïg gevoel in mijn maag kreeg, maar ergens kwam een keerpunt en ben ik het gaan waarderen.

Nadat de cadeautjes zijn uitgepakt en we volgepropt zitten van de uitgebreide brunch volgt kort daarna het ene na het ander schaaltje met hapjes. Mijn mams heeft altijd sterk het gevoel dat mensen snel uitgehongerd raken of dat er heel misschien een lintworm in je huist en rekent minstens op een weeshuis. En ergens tussen het eten door, praten we een beetje bij, soms een leuke film of een spelletje en wanneer we dan alles gehad hebben, verschijnen die onvermijdelijke tablets, iPhones en laptop voor de nodige tijdverdrijf. Het zijn van die dagen die je voor geen goud zou willen missen.

Kerst is altijd snel voorbij, twee dagen is voor mij echt meer dan genoeg. Die donkere dagen vullen met gezelligheid van kaarsen, lichtjes en in mijn geval, centrale verwarming, heeft altijd wel wat. Een klein nadeel is dat ik die kaarsjes en gezelligheid vaak associeer met wijn en hapjes en minder snel van de bank af kom. Dan dreigt het gevaar dicht te groeien.

Het allergrootste voordeel van deze lange donkere dagen is dat mijn lieve kinderen zo heerlijk uitslapen, daar hou ik van!

Ok, nu eerst die cadeaus nog.

liefs, Diana

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. leuk geschreven, Diana! Hoop voor jou en je gezin op een hele mooie fijne kerst!

    groetjes,
    Hanna