Pasta pesto, twee kindvriendelijke varianten

Het beste antwoord dat ik geven kan op de vraag wat we vanavond eten? Pasta! Vooral mijn jongste juicht het uit wanneer we weer pasta eten. Dankzij de enthousiaste reacties van mijn kinderen, eten we ook regelmatig pasta. Eindelijk worden mijn kookkunsten gewaardeerd. Maar ik doe het heus niet alleen voor het schouderklopje. Het is ook gewoon een fijn tafereel om te aanschouwen, wanneer mijn kinderen lekker aan het eten zijn. Negen van de tien keer maak ik een rode saus bij de pasta, daar kun je zo lekker veel groenten in verstoppen. Toch is het ook weleens lekker om andere pasta varianten te proberen. Zo kwam ik de pasta pesto met venkel bij HelloFresh tegen. Lekker simpel om te maken en kindvriendelijk. Om nog meer te variëren, heb ik twee varianten gemaakt met ingrediënten die mijn kinderen ook graag eten. 

Pasta met peterselie pesto

Pesto kun je kant en klaar kopen, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. En doordat je het zelf maakt, kun je de ingrediënten een klein beetje aanpassen. Zo heb ik in deze pasta pesto variant de pesto zelf gemaakt en de zonnebloempitten vervangen voor cashewnoten. De venkel wilde ik wel graag in het gerecht laten. Zelf eten we niet vaak venkel, het is dus een smaak waar mijn kinderen nog aan moeten wennen. Na wat googelen las ik dat venkel goed samengaat met peterselie. De peterselie is dus een mooie basis voor de pesto. En zo kwam de pasta met peterselie pesto tot stand.

Ingrediënten:

– 1 venkel
– 180 gram fusilli pasta
– 200 gram Grana Padano
– Een bosje peterselie
– 2 knoflookteentjes
– 250 gram cashewnoten
– 250 gram rode cherrytomaten
– Een flinke scheut olijfolie

Je begint met het koken van de pasta. Ondertussen maak je de pesto klaar door de ingrediënten, peterselie, knoflook, Grana Padano en cashewnoten in een hakmolen fijn te maken. Dit mengsel roer je met een flinke scheut olijfolie glad tot je een mooie pesto hebt.

peterselie pesto

pasta pesto kinderen

De venkel snijd je in kleine stukjes en bak je met een klein beetje olijfolie zo’n 5 tot 7 minuten in een wok of hapjespan.

Hier voeg je de pesto, de cherrytomaten en tot slot de gaar gekookte pasta aan toe. Strooi eventueel nog een klein beetje Grana Padano over de pasta en het gerecht is klaar om van te smullen.

peterselie pasta

Pasta pesto met broccoli

Wanneer mijn kinderen ergens goed van eten, zal ik het ook sneller voor ze maken. Logisch toch? Mijn kinderen werken broccoli altijd redelijk goed naar binnen. Dus de link naar een pasta met broccoli was snel gemaakt. Als basis heb ik het recept van HelloFresh aangehouden. Alleen de venkel vervangen voor broccoli en ik heb kipfilet toegevoegd.

Ingrediënten:

– 180 gram pasta (wellicht een keer een andere variant, zoals Farfalle)
– 75 gram Grana Padano
– 2 stukje kipfilet
– 80 gram groene pesto
– 15 gram mix culinair (zonnebloempitten, pijnboompitten, pompoenpitten)
– 250 gram rode cherrytomaten
– Een scheut olijfolie

ingredient pasta pesto

Wederom begin je met het koken van de pasta. Ondertussen snijd je de broccoli in roosjes en kook je deze beetgaar.

De mix culinair rooster je op een hoog vuur (zonder olie) goudbruin. En de kipfilet bak je, eventueel met een beetje peper en zout, in een scheut olijfolie ook goudbruin.

Vervolgens bak je de cherrytomaten en de beetgare broccoli 2 minuten met de kipfilet mee.

Uiteindelijk roer je de groene pesto en de pasta door de kipfilet, cherrytomaten en broccoli. Op je bord strooi je de geroosterde mix culinair en Grana Padano over je pasta.

broccoli pasta

Dat is alles, zo simpel is het! Met wat inspiratie van een bestaand gerecht, hebben we weer twee lekkere varianten voor de pasta gevonden. Twee varianten die ook nog eens kindvriendelijk zijn.

Gek op pesto? Probeer dan ook eens Pipe Rigate met rode pesto!


2x een kindvriendelijke pasta pesto

Previous ArticleNext Article