Op zoek naar de nieuwste keukentrends

nieuwe keuken

Wij zijn al een tijdje aan het sparen voor een nieuwe keuken. We zijn er nog niet, maar toch komen we iedere dag een stapje dichterbij. We kunnen nu gaan uitzoeken wat we precies willen. Willen we dezelfde keuken opstelling? Of willen we de boel helemaal omgooien? Gaan we voor een tijdloze keuken of doen we mee aan de nieuwste keukentrends? Om mezelf antwoord te geven op die vragen, ben ik eerst op zoek gegaan naar wát die keukentrends vandaag de dag eigenlijk zijn. 

Zwarte keukenkastjes

Het eerste wat mij opvalt, zijn de vele zwarte keukenkastjes die ik voorbij zie komen. Nu vind ik zelf dat dat een hele stijlvolle en chique uitstraling kan geven, maar in een kleine hoekkeuken kan dat ook snel teveel van het goede worden. Een geheel zwarte keuken is trendy, maar als je het mij vraagt ook gewaagd. Persoonlijk zou ik in deze trend voor de zwarte accenten kiezen en de rest van de ruimte zo licht mogelijk houden.

Marmer is helemaal terug!

Marmer is ook een behoorlijke trend in keukenland. En het marmer wordt dan het liefst gecombineerd met zwarte keukenkastjes. Maar houten keukenkastjes, of een houtlook, mogen ook zeker gecombineerd worden met een marmeren werkblad. Zelf vind ik een rechte keuken het beste passen bij een marmeren werkblad, wederom omdat het anders weer teveel van het goede wordt. Vind je een marmeren werkblad sowieso teveel van het goede, maar wil je deze trend wel teruglaten komen in de keuken, dan kun je kiezen voor marmeren accessoires. Zoals een marmeren snijplank, lekker subtiel en wanneer de trend weer overgevlogen is, zijn de accessoires heel makkelijk te verwijderen.

De keuken staat centraal

Samen bakken, gezellig borrelen, uitgebreid kokkerellen en lekker. De keuken is een belangrijk onderdeel in een huis, maar tegenwoordig ook in onze levensstijl. De keuken staat steeds meer centraal. Nu wonen wij gewoon in een standaard rijtjeshuis waar de keuken in de woonkamer overvloeit. De keuken is voor ons dus eigenlijk altijd al onderdeel geweest van het woongedeelte, want een andere optie was er niet. Toch is er nog wel een manier om de keuken nóg centraler te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een kookeiland, gericht naar de woonkamer.

Een dun aanrechtblad

Waar 15 jaar geleden een lekker dik aanrechtblad nog helemaal de bom was, is tegenwoordig het motto ‘hoe dunner hoe beter’. Zo gaat dat met trends, met als gevolg dat wij nu met een hopeloos ‘ouderwets’ aanrechtblad zitten. Het aanrechtblad voor onze nieuwe keuken gaat waarschijnlijk lekker dunnetjes worden.

Wees niet bang voor een beetje kleur

Wie durft, kan lekker los met kleuren. Zoals je misschien al tussen de regels door leest, durf ik dat niet. Gele keukenkastjes? Ik vind het gaaf, maar het is zó trendgevoelig. En aangezien wij er niet om de vijf jaar een nieuwe keuken in kunnen knallen, zal ik daar niet snel voor kiezen als vast onderdeel. Waar ik wel los op kan gaan, zijn de kleurrijke accessoires. De onderdelen in een keuken die net even wat makkelijker te vervangen zijn. Kortom, ik denk dat ik al weet waar dit naartoe gaat. Het wordt een tijdloze keuken. Lekker praktisch.


keuken trends

Afbeelding: Shutterstock / alexandre zveiger

Previous ArticleNext Article