11x een leuk alternatief voor een kerstboom

kerst alternatief boom

Kerst komt er weer aan. Tijd om de kerstsfeer in huis te brengen en om de kerstboom weer op te tuigen. Maar je baby zit volop in de kruipfase en in de woonkamer is niets nog veilig voor je kruipende baby. Hoe moet dat nu met de kerstboom? Je ziet het al voor je, je baby helemaal verstrikt in het lampjessnoer met alle kerstballen aan diggelen eromheen. Nee, dit jaar is de kerstboom optuigen geen optie, daar moet een alternatief voor komen. Goed nieuws, want laat ik nou de leukste alternatieven voor een kerstboom op een rijtje hebben gezet! Want voor een beetje kerstsfeer hoef je geen echte kerstboom te versieren. 

Geen baby, maar te weinig ruimte voor een kerstboom? Dan kun je ook vast wel iets met dit lijstje ‘alternatieve kerstbomen’.

1. Vrolijk washi tape

kerstboom tape

Met kleurrijk washi tape kun je een onwijs toffe kerstboom tegen de muur aan plakken. Er is slechte één nadeel aan deze alternatieve kerstboom, het ‘pulk-gehalte’ is hoog! En wanneer er eenmaal aan het washi tape gepulkt is, is er geen houden meer aan. Maar goed, het is nog altijd beter dan dat er aan een échte kerstboom getrokken wordt.

2. Stijlvol washi tape

kerstboom tape
Washi tape kerstbomen door Mallmo

Wat je met vrolijk washi tape kunt doen, kun je ook stijlvol maken met zwart of grijs washi tape. Deze kerstboom past perfect bij een minimalistische kerst.

3. Kerstboom van cadeautjes

tafel kerstboom
Stapel cadeautjes kerstboom door Maglara

Dit is ook een leuk alternatief voor als je geen kerstboom in de woonkamer hebben wil. Hoewel dit natuurlijk wel een erg verleidelijk alternatief is. Advies is dan ook, zet deze kerstboom ergens neer waar de grijpgrage handjes niet bijkunnen.

4. Kerstboom van boeken

Alternatieve kerstboom

Datzelfde kan natuurlijk ook met een stapel mooie boeken. En het voordeel van dit alternatief is, dat het een stuk minder verleidelijk is om aan te zitten. Dan moet natuurlijk niet het favoriete voorleesboek van je kind erbij leggen.

5. Geen kerstboom maar een krijtboom

kerstboom van krijt

Dit is natuurlijk erg leuk wanneer je een krijtmuur of -deur hebt. Of misschien heb je nog ergens een schoolbord staan waar je een kerstboom op krijten kunt.

6. Creatief met takjes

origineel kerstboom
DIY kerstboom door VCoscaron

Komen jullie na een boswandeling ook altijd thuis met een stapel takken? Nu weet je eindelijk wat je ermee kunt doen! Je kunt er namelijk een deze alternatieve kerstboom van maken. Hoe leuk!?

7. Kerstboom van kurk

kurken kerstboom
Kurken kerstboom door Plateresca

Je moet misschien even voor sparen voor de kurk doppen, hoewel dat tijdens deze maanden erg hard kan gaan.. Maar deze kerstboom, gemaakt van kurk doppen is erg origineel en wat mij betreft een prima alternatief voor een echte kerstboom.

8. Plankjes kerstboom

alternatieve kerstboom
Houten kerstboom door Mallmo

Ook deze alternatieve kerstboom is ideaal wanneer je weinig ruimte hebt. Je kunt er eventueel spijkertjes in tikken. Zo kun je de kerstballen of de geknutselde hangers van de kinderen erin hangen. Maar je kunt het ook laten bij een mooie kerstwens.

9. Kerstboom minimalisme

alternatief kerstboom
Minimale kerstboom door Milenova Elena

Minimalisme to the max. Als je maar iets hebt om je kerstballen in te hangen.

10. Ballen in een schaal

alternatief kerstboom
Kerstballen in een achaal door Africa Studio

Dit alternatief kun je gebruiken wanneer je een overvloed hebt aan ballen.

11. Tropische kerstboom

kerstboom ananas
Tropische kerstboom door lisa-skvo

Dit is voor als je kerst het liefste zo ver weg mogelijk viert, maar dit jaar niet.

Zoals je ziet, er zijn genoeg alternatieven voor een kerstboom.


kerstboom opzetten alternatief
Previous ArticleNext Article