3 tips om jezelf te belonen (voor moeders met een gewichtscrisis)

Opeens realiseer je je dat je als moeder jezelf veel te veel wegcijfert. Wanneer heb je jezelf getrakteerd op iets leuks? Beloond met iets nieuws? Of jezelf iets gegund? Je maakt het ene excuus na het andere. Voor de kinderen is het leuker om te winkelen. Een nieuwe outfit is zinloos, want je probeert eerst af te vallen voor je wat nieuws aanschaft. Jij hebt het niet nodig, want wie geeft er nou om hoe jij eruit ziet? Allemaal stomme smoesjes waarmee je jezelf aan de kant zet. En dat moet stoppen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. 

Moeders moeten stoppen met deze negatieve spiraal over zichzelf. Omarm je omvang en hou van elke maat. Of je nu aan het afvallen bent of niet, je verdient het altijd om er leuk uit te zien. Gun jezelf die nieuwe schoenen. En die oorbellen passen zelfs heel goed bij jou! Wees niet bang om jezelf te belonen. En om je een extra steuntje in de rug te geven, heb ik hier drie tips voor je!

Tip 1. Haal het stapeltje ‘voor als ik het ooit weer pas’ uit je kast en vervang het met een stapeltje ‘hier word ik blij van’. Dit is het meest lastige van het aankomen en afvallen. Je gunt jezelf nooit een nieuwe outfit, want er ligt altijd dat stapeltje ‘voor als ik het ooit weer pas’ op de loer. Haal het daarom gewoon helemaal weg. Koop dat outfit wat je nu past. En past het over vier maanden niet meer? Verkoop het dan op marktplaats, of geef het aan die ene moeder die het wel gebruiken kan. Maar blijf jezelf niet kwellen met stapeltjes kleding die niet passen.

Tip 2. Schakel een stylist in. Dit klinkt misschien veel te decadent, maar een Zalon stylist is er voor iedereen. Soms is het gewoon heel lastig om een mooie outfit voor jezelf samen te stellen. Zeker wanneer je jezelf nog een paar kilo te zwaar vindt.  Een broek en een shirt is wel weer prima, vertel je jezelf maar weer. Maar daar moet je vanaf! De stylistes van Zalon by Zalando helpen je bij het samenstellen van mooie outfits en geven je een stijladvies. En zo heb je uiteindelijk een box met kledingstukken die perfect bij je passen. En dat verdien je!

Tip 3. Beloon jezelf met accessoires. Vind je het toch te lastig om een heel outfit voor jezelf aan te schaffen, beloon jezelf dan met accessoires. Accessoires passen namelijk altijd! Een paar mooie oorbellen, stoere schoenen of misschien wel een designer tas. Dit zijn dingen die je altijd met nieuwe outfits kunt combineren.

Accepteer je lichaam hoe het nu is en hou ervan. Kies een outfit waar je je comfortabel én mooi in voelt. Neem geen genoegen met ‘goed genoeg’. Maar ga voor de beste versie van jezelf. Precies zoals je ook het beste voor je kinderen wilt. Je kinderen zijn het waard om er leuk uit te zien. Maar ze zijn het ook waard om een moeder te hebben die zichzelf goed voelt, prettig voelt, mooi voelt en die zichzelf beloont!


tips kledingcrisis moeder

Afbeelding: Nina Buday/Shutterstock

Previous ArticleNext Article