Mijn Fuck-it list

De bucketlist, wie kent het niet? Een lijst met dingen die we gedaan moeten hebben voordat we het loodje leggen. Ik heb het al eens eerder gezegd, mijn emmer is best wel leeg. Niet dat ik geen wensen heb, of spannende dingen meemaken wil, maar omdat ik vrijwel met de dag leef en ik zie over het algemeen wel wat er op mijn pad komt.

Zo beleefde ik bijna een jaar geleden een spontane trip naar New York City. Waar anderen een half jaar van tevoren plannen maken voor zo een trip, ben ik volkomen onbezonnen en onvoorbereid in deze stad terecht gekomen. En ik kan je vertellen, het was gaaf, heel gaaf! En vooral, heel spontaan.

Vorige week begon Claudia de Breij over een Fuck-it list. Klinkt meteen al lekker. De Fuck-it list, een lijst met alle dingen die je juist niet meer persé hoeft te doen. Ik kan me er wel in vinden, want ik denk dat het leven veel lekkerder loopt als je géén grote doelen voor ogen hebt, maar gewoon lekker geniet van wat er op je pad komt. 

Marjolein van Blogbymar maakte al een heel mooi fuck-it lijstje waar ik mij volledig in kan vinden.

Zoals terug naar maatje 36, ok daar ben ik nooit geweest… In mijn geval; terug naar maatje 38, never gonna happen. Ik vind wijn, chips en goddelijke maaltijden gewoon te lekker om niet mee te maken.

Een andere: het inplakken van foto’s. Dan komt altijd eerst nog het uitzoeken van de 800.000 afbeeldingen, vervolgens een selectie maken en dan nog uitprinten. Jah, fuck-it, echt fuck-it gewoon. Mijn kinderen krijgen later een harde schijf met tig GB aan afbeeldingen mee als ze uit huis gaan.

Een ander, (voor mij) herkenbaar punt dat Marjolein noemt is het ‘lekker naaien’. *Kuch* Nu moet je geen verkeerd beeld krijgen, hoewel dat heel ingewikkeld wordt aangezien ik het over lekker naaien in een fuck-it list heb. Anyway, het crea-bea gevoel heeft mij ook een keer besprongen, maar het blijkt toch ingewikkelder dan ik dacht. Lekker naaien? Yep, fuck-it.

Zelf voeg ik trouwen nog toe aan het fuck-it lijstje. Het lijkt me nog steeds heel leuk hoor, maar hoe ouder ik word, hoe meer poppenkast ik het ga vinden. Bovendien ben ik met drie kinderen al behoorlijk gebonden aan de man.

En de laatste die ik toevoeg aan de fuck-it list, is ‘het belangrijk vinden wat anderen van mij denken’ en dan vooral voor de mensen die ik helemaal niet ken. Het is namelijk totaal niet belangrijk wat iedereen van mij vindt. En aangezien iedereen een andere mening heeft, is het ook helemaal niet realistisch en haalbaar om door iedereen leuk gevonden te worden. Ik doe vriendelijk, ik doe aardig en voor de rest; Fuck-it.

Nogmaals, het is niet dat ik geen wensen heb, of spannende dingen meemaken wil, maar ik leef met de dag en ik zie wel wat er op mijn pad komt. Daar word ik gelukkig van.

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

5 Comments

  1. Amen! Ik ga helemaal met je mee met die lijst. Ik vind een bucket-list ook zo onzin!

  2. Ik heb altijd al een hekel gehad aan de bucket list. De fuck it list spreekt me een stuk meer aan.

  3. Hoewel dit natuurlijk helemaal niks uitmaakt, (want wij kennen elkaar niet eens) wil ik toch even zeggen dat ik het een geweldig idee vind, zo’n fuck it lijst. Mag ik het dan wel hardop roepen? FUCK IT!

  4. Top idee gewoon!
    Sluit me aan bij je lijst! Leef ook met de dag en bevalt me heerlijk met twee jonge kids