Kerst 2016, volgevreten en Last Christmas voor het echie

De kop is eraf. Meteen in het eerste weekend ervan, hebben we dat waar de kerstvakantie om draait al achter de rug. Kerst. Een feest van Pinterest perfect gedekte tafels, foute kersttruien, bergen cadeaus en vreten op aarde. Of is het gezellig samenzijn wat het ultieme kerstgevoel geven moet? Hoe dan ook, kerstmis 2016 zit er al op en het is een kerstfeest geworden die deze generatie nooit meer vergeten zal.

kerstmis 2016

Afbeelding: Shutterstock

De foute kersttrui

Ja ja, ook dit jaar waren ze weer aanwezig, de foute kersttruien. En terwijl ik eindelijk een beetje begon te wennen aan foute kersttruien, komt de volgende afschuwelijke trend alweer opzetten: een volledig fout kerstpak. Ik heb dit jaar twee helden, of gekken, het is maar hoe je het ziet, over straat zien gaan in zo’n aftands pak. Nog even en we lopen met een horde knipperende rendieren op onze rug naar het chique kerstdiner.

Het chique kerstdiner

Nou ja, chique kerstdiner? Als je vreten op aarde chique noemt, dan wel. Ik was dit jaar zo gek om beide kerstdagen het diner te verzorgen. ‘Leuk’ dacht ik een aantal weken geleden. Maar toen ik er afgelopen week achter kwam dat de kerstdagen in aantocht waren, kon ik niets anders meer bedenken dan de Exellent afdeling van de Appie op te kopen. Inmiddels kan ik geen champagne truffel of kerstboom kipnugget meer zien. Wij hebben in ieder geval ons steentje weer bijgedragen aan het vreten op aarde.

Last Christmas voor het echie

Een kerstfeest die deze generatie nooit meer vergeten zal. George Michael, hij is er helaas niet meer, maar wist zijn grootste hit wel nog een extra dimensie te geven. Het kerstgevoel was pas echt begonnen als ik voor het eerst ‘Last Christmas’ op Skyradio gehoord had en dat gevoel zal volgend jaar alleen nog maar groter zijn. Nu alleen nog even 49 weken wachten tot we het ultieme kerstgevoel weer aan mogen wakkeren. 

Previous ArticleNext Article