De dakkoffer tassenset van Car-Bags [review]

dakkoffer tassen car bags

“Dit is de eerste keer dat ik de dakkoffer in één keer dicht krijg”, hoor ik de man zeggen wanneer hij de dakkoffer sluit omdat we een weekje weggaan. Al eerder schreven wij een review over de kofferbak tassenset van Car-Bags. Maar omdat wij zelf de kofferbak vullen met een derde zitrij voor kind en hond, was het voor ons interessanter de dakkoffer tassenset te ervaren. Dat die ervaring al snel positief uitpakte, was wel duidelijk. Eigenlijk was het met die woorden van de man al gezegd, een passende tassenset voor de dakkoffer is ideaal! 

Waarom een dakkoffer tassenset en geen kofferbak tassenset?

Wanneer je een kofferbak geheel vrij hebt om te vullen tijdens een roadtrip, is de kofferbak tassenset van Car-Bags heel handig! De tassenset is op maat gemaakt en voor vrijwel elk model en automerk beschikbaar. Maar zoals ik al zei, voor ons zijn deze tassen niet van toepassing. Met drie kinderen en een hond heb je een grote auto nodig. En hoewel de drie kinderen best wel met z’n drieën op de achterbank passen, heb ik ze toch het liefste uit elkaar. Want geloof me, dit scheelt een hoop gegil en getier. Nu rijden wij een zevenzitter en behoort dat daarom ook tot de mogelijkheden. Eén van mijn kinderen zit, om het maar even simpel te zeggen, in de kofferbak. Daarnaast gaat onze hond ook geregeld mee als we een roadtrip maken.

Nu vraag je je natuurlijk af, waar laat je dan al je spullen? Daar hebben we dus een dakkoffer voor. De grootste die we konden vinden. En deze dakkoffer vulde ik dan met allerlei verschillende tassen en losse spullen, met als gevolg dat het vaak een heel gepuzzel was om de dakkoffer netjes dicht te krijgen. Tot grote frustratie van de man, want op het laatste moment kwam ik nog even met een teiltje of een paar schoenen aanzetten.

Dit keer ging dat dus anders, want we mochten de dakkoffer tassenset van Car-Bags reviewen.

carbags dakkoffer tassen

Alles past in de dakkoffer tassenset

De dakkoffer tassenset van Car-Bags bestaat uit vier tassen. De tassen zijn van dezelfde stevige kwaliteit als de kofferbak tassen, daar hoeven we verder dan ook niet over uit te weiden. Drie van de vier tassen zijn standaard tassen met de afmeting van 63 x 34 x 30 cm. Prima tassen, maar op zich niet heel bijzonder. De hit van deze tassenset is de neustas. De neustas heeft een speciale vorm. Eén kant loopt namelijk een beetje af waardoor de tas perfect onder de schuin aflopende voorkant van de dakkoffer past. En dat is vaak nou net het punt waardoor de dakkoffer niet lekker dicht kan.

In eerste instantie wist ik even niet zo goed wat ik in deze tas moest stoppen. Doe ik er handdoeken in? Of toch de schoenen? Maar na een beetje passen en meten kwam ik er al snel achter dat het helemaal niet uitmaakt. De vorm van de tas zorgt ervoor dat de tas hoe dan ook onder de schuin aflopende voorkant van de dakkoffer past.

dakkoffer tassen

bovenkant dakkoffer tassen

afmeting dakkoffer tassen

Voordelen van de Car-Bags dakkoffer tassenset

Vele voordelen komen overeen met de voordelen van de kofferbaktassen:

– De tassen van Car-Bags zijn van goede kwaliteit, het zijn stevige tassen.

– En er kan veel in, maar houd er wel rekening mee dat de tassen het dak op moeten. Je moet ze dus wel boven je hoofd kunnen tillen.

– Ook de dakkoffer tassen zijn makkelijk op te bergen wanneer je ze niet gebruikt. Tip: berg ze op in een harde koffer.

– De tassen maken het vullen van de dakkoffer erg makkelijk. Geen gehannes meer met net niet sluitende dakkofferdeksels. 

Conclusie dakkoffer tassenset

Of ik deze dakkoffer tassenset aanraad? Zeker wel! En dan vooral de neustas van de dakkoffer tassenset. En het mooie is, deze kun je ook eventueel los kopen. De standaard tassen zijn ook zeer fijne tassen, dus als je op zoek bent naar een complete tassenset, dan heb je aan de tassenset van Car-Bags echt wel een goede. En de totaalprijs van €119,00 is ook zeker niet duur voor een mooie tassenset in een prima kwaliteit.

Previous ArticleNext Article