Ervaringen met tassen op maat, Car-Bags review

ervaring car-bags

Inpakken voor een vakantie, het is voor een moeder elke keer weer een uitdaging. Want waar jij aan het inpakken bent, staat je kleintje het doodleuk weer uit te pakken. Maar dat niet alleen, het proppen en doorduwen vergt wat kracht en doorzettingsvermogen. Toch weet ik uit ervaring dat wanneer je er wat moeite voor doet, het elke keer weer lukt. Maar eerlijk is eerlijk, hoe mooi zou het inpakken gaan met tassen op maat gemaakt voor je kofferbak? Want dat het iedere keer weer lukt, geldt natuurlijk alleen voor de heenweg. Op de terugweg moeten wij toch altijd weer afscheid nemen van een aantal spullen. Simpelweg omdat het niet past. 

Car-Bags biedt zulke tassen op maat aan en in deze review lees je onze ervaringen met de kofferbaktassen.

Wat in de tassen past, past ook in de kofferbak

Een kofferbaktassen set, het klinkt echt superhandig voor wanneer je regelmatig erop uit gaat met je gezin. Je hoeft niet na te denken over de ruimte, want wat er in de tassen past, past ook in de kofferbak. Toch zit daar meteen al een addertje onder het gras, want wat als je ook andere spullen in je kofferbak kwijt moet, zoals een koelkastje? Je moet dus van tevoren goed nagaan wat je normaal gesproken allemaal in je achterbak stopt tijdens een vakantie. Heb je je achterbak nodig voor spullen die je niet in de tassenset doet, dan kun je beter voor de dakkoffer-tassenset gaan. Maar daarover binnenkort meer in een volgende review. Of je gebruikt vier van de zes tassen, waardoor je ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld een koelkastje, overal is een oplossing voor! Maar de Car-Bags kofferbaktassen zijn dus voornamelijk handig wanneer je geen andere producten dan kleding, handdoeken, e.d. in je kofferbak opbergt. De tassen zijn namelijk zo op maat gemaakt dat ze je kofferbak optimaal vullen.

review car-bags

car-bags trolleys

car-bags tassen

Car-bags afmetingen

De Car-Bags reistassensets zijn verkrijgbaar voor meer dan 300 automodellen. De afmetingen zijn dus allemaal echt op maat. Wij hebben voor de review de reistassenset voor de Golf VI uit 2008-2012, welke we gebruiken in een Fiat Bravo. Voor een Fiat Bravo zit de tassenset niet in gamma, maar na de juiste metingen blijkt deze exact te passen. Deze tassenset bestaat uit drie keer een trolleytas en drie keer een handtas. In elke trolleytas past al zo’n 62 liter en in de zogeheten handtas past ook nog eens 35 liter per tas. De ervaring zegt dat dit meer dan voldoende opbergruimte is voor een gezin met twee kinderen, die er twee weken op uit trekken. Er is zelfs voldoende ruimte wanneer de weersvoorspellingen zeggen dat je je kaplaarzen ook inpakken moet.

De kwaliteit van de tassen

De tassen zijn gemaakt van hoogwaardig nylon 1680D met een PU backing. Dit klinkt enig, maar voor een leek betreft materialen, zegt mij dit niks. Maar bij een eerste aanblik kun je meteen al zien dat de tassen van een goede en stevige kwaliteit gemaakt zijn. Na gebruik valt de kwaliteit ook niet tegen. De stof is sterk, slijtvast en doordat ze waterbestendig is, ook heel makkelijk te reinigen.

car-bags kofferbak tassen

Wanneer je de tassen wilt afsluiten, bijvoorbeeld als je de tassen tijdens het kamperen gebruikt. Kun je door de metalen ogen van de ritssluiting, die overigens heel soepel gaan, een klein hangslotje hangen.

De ervaren voordelen van de kofferbaktassen

– Je weet vooraf precies wat je mee kunt nemen. Dus wat in de tassen past, past ook in de kofferbak.

– De kofferbaktassen van Car-Bags zijn van goede kwaliteit

– Dat uit zich in stevige tassen

– En er kan veel in, iets waar moeder heel blij van wordt!

– De tassen zijn makkelijk op te bergen wanneer je ze niet gebruikt. Je kunt ze zelfs je in harde koffer opbergen.

– Het maakt het inpakken erg makkelijk. Ik zou bijna zeggen dat het inpakken voor een vakantie geen uitdaging meer is.

Wat een Car-Bags kofferbaktassenset kost is afhankelijk van de auto die je rijdt. De meeste kofferbaktassensets bestaan uit drie handtassen én drie trolleytassen. Zit jouw model auto er niet tussen? Neem dan even contact met Car-Bags op, want met de juiste afmetingen kunnen ze wellicht een goed alternatief bieden. Een soortgelijke tassenset als bovenstaand met drie trolleytassen van 62 liter per tas en drie reistassen van 35 liter per tas kost €309,00. Het is niet een bedrag dat je zo even uit je mouw schudt, maar voor een kwalitatief goede en sterke tassenset is dit zeker niet duur! En uit ervaring weten we nu ook dat gemak de mens dient en deze tassenset het meer dan waard is.

Previous ArticleNext Article