De 3 R-en van het campingleven

Vorig jaar schreef ik over onze wel doordachte, burgerlijke keuze: de aanschaf van een caravan. Onze conclusie was, vakanties op campings zijn ideaal! Omdat we er achter moesten komen welk type camping bij ons past hebben we er vrolijk op los gekampeerd.

Wat vind je belangrijk op de camping, de grootte van de plaats, de faciliteiten of het sanitair? En wat vinden we belangrijk aan de ligging van de camping? Zee, rivier, steden, bossen of dicht bij de snelweg, want takke wat is een dag in de auto vermoeiend.

caravan

Ons vakantiedoel is vooral tijd met elkaar doorbrengen, leuke uitstapjes maken en uitrusten aan het zwembad. Geluk is zo simpel. Wij zijn wel types om eropuit te trekken, heus niet met onze teva’s aan en proviant in een knapzak. Meer van het type stadje, terrasje, ijsje, of bijvoorbeeld een wijnproeverij terwijl de kinderen de souvenirwinkel verbouwde. 

Binnenland en buitenland zijn getest. We zijn in Nederland geweest, waar de grootste verrassing altijd het weerbericht is. In Frankrijk bij kastelen, bossen en aan een rivier. Dit voorjaar gingen we naar Duitsland aan de Moezel, het is daar prachtig! We hadden een kleine camping  uitgezocht met kinderclub en restaurant, ideaal! Maar ja het publiek was veelal 65+ en sommige Duitsers reden met hun Campers bijna onze voortent in om in te parkeren op hun plekje.

Wat ik heb ontdekt is dat entertainment voor de kinderen echt heel leuk is. Van mij hoefde het niet zo, mijn kinderen dumpen bij de oppas in de vakantie. Maar onze kinderen zijn niet verlegen en doen graag een dansje mee. Op een camping in Frankrijk hadden ze een keer per week het kids diner, de kinderen gingen met elkaar uit eten op het terras en aansluitend was er kids disco. Op deze avond konden de ouders met korting eten in het restaurant. Deze campingmanager heeft het begrepen, ontzorg de ouders en ze geven hun vakantiegeld bij je uit. Tot rust komen is belangrijk voor ons, niet de hele dag geluid om je heen.

We hebben een aantal dingen meegemaakt, van ruime kampeervelden tot krappe plekjes waar ons wasrek naast de picknicktafel van de buren stond. We waren op kleine campings die idyllisch mooi, knus en rustig waren en ook zijn we op een camping geweest waar de luchttoevoer van de springkussens boven het gegil van de kinderen uitkwam. En waar wij gek gillend 2 maal daags de camping af vluchtten. We zagen koude donkere toiletten in een oud houten gebouw, tot spik en span toiletgebouwen waar je heerlijk voor je lol lang gaat douchen. Je begrijpt ik ga voor de tweede.

Op dit moment zitten we weer in Frankrijk, op een Flower camping dit keer. Een deel van de tijd staan wij alleen met ons gezin in onze heerlijke caravan. De rest van de tijd kamperen we met vrienden bij Maison Voila en dat vind ik echt super. De gezelligheid, de lol, het gezamenlijk uit eten gaan of bbq-en en dit alles terwijl de kinderen elkaar entertainen en wij rustig van de wijn kunnen genieten.

Ik ben er helmaal uit wat voor type kampeerders wij zijn: Rust, Reinheid en Regelmatig wijn.

Previous ArticleNext Article