Rondje Europa in Europapark

Europapark family time

Zondagmorgen, 05:30, de wekker gaat! Nog behoorlijk brak staan we op, zetten de laatste spullen in de auto (waaronder de kids) en gaan op reis! Vandaag gaan we voor drie dagen naar Europapark, een groot pretpark op ruim 670 km afstand. De grote vraag die door ons hoofd speelt: Is dat het waard? Er zijn veel pretparken die een stuk dichter bij huis liggen, dus dit park moet echt wat extra’s bieden om (Nederlandse) bezoekers te trekken. Het voormijnkleintje-on-tour testteam gaat op onderzoek! 

Verblijf op het Europapark Camp Resort

Met de auto volgeladen alsof we drie weken naar Zuid-Frankrijk gaan en genoeg entertainment op de achterbank om de kids uren zoet te houden vertrekken we richting Zuid Duitsland. Na de nodige filmpjes, snoepjes, cadeautjes, boekjes en plaspauzes komen we aan op de bestemming, Europapark in het plaatsje Rust. Die rust is ver te zoeken want al van ver zie je de attracties verschijnen en hoe dichter bij je komt hoe harder het gegil uit de verschillende achtbanen te horen is. We rijden eerst naar onze accommodatie, we mogen 2 nachten in een blokhut verblijven op het naastgelegen Camp Resort. Op het Camp Resort zijn verschillende verblijf mogelijkheden beschikbaar waaronder Tipi tenten en huifkarren en daarnaast is het ook mogelijk om te kamperen. Vanaf het Camp Resort steken we de parkeerplaats over en zijn met 5 minuten in het park! Na de beveiliging, de fontein en de kassa’s lopen wij met onze toegangskaarten naar de poortjes en horen en heerlijk muziekje. Nog voor we de eerste attracties zien staan de kids al te dansen (en mama ook).

Europapark

Reis door Europa

Het leuke aan het Europapark is dat je echt een reis door Europa kan maken, alle landen zijn vertegenwoordigd in het park met attracties die te maken hebben met het land, zoals de Bobslee baan in Zwitserland en het eten en drinken zijn specialiteiten uit het land zoals een poffertjes kraam in Nederland. Vaak zijn de attracties rondom een pleintje gebouwd wat het park een hele leuke sfeer geeft en je echt van het ene naar het andere land kunt ‘reizen’.

Als we op de eerste dag aankomen kunnen we nog een paar uurtjes in het park doorbrengen en doen dan een snel rondje. We pakken dan nog een aantal attracties mee zoals de zweefmolen en de kleine achtbaan in Oostenrijk. Ook doen we een rondje over het park met de monorail, waarmee je snel van de ene kant naar de andere kant van het park komt en waarmee je een mooi uitzicht hebt. Er wordt dan al een flinke lijst gemaakt van attracties waar we de volgende dag zeker in willen!

’s Avonds eten we in het restaurant bij het Camp Resort waar we getrakteerd worden op een echte Cowboy show met zwepen en lasso’s, voor de kinderen een mooi spektakel.

De tweede dag kunnen we de hele dag in het park doorbrengen, en hebben we alle tijd om ons lijstje af te werken. We beginnen met de Euro-Tower, die in Frankrijk staat, maar die ons erg deed denken aan onze eigen Euromast. Hiermee ga je 75 meter de hoogte in en heb je een prachtig 360 graden uitzicht over het park. We laten ons die dag meevoeren door het park en komen zo van het ene land in het andere land waar de ene attractie nog spannender en boeiender is dan de andere. Enkele hoogtepunten van die dag zijn de fietsmonorail van Leonardo da Vinci in Italie, Het dinopark in Frankrijk (“Universe of Energy”) de luchtballonnen draaimolen in Griekenland, de Houten achtbaan in IJsland, de schommelboot in Skandinavie, de Delfts blauwe Kop en schotel in, jee raad het al Nederland. Ook het fantasie Koninkrijk van de Minimoys was echt een bijzondere beleving. In een donkere grot diep onder de grond waan je je echt in een andere wereld en door de vele verschillende attracties kan jong en oud zich hier uren vermaken.

Jonge kinderen in Europapark

Als gezin met twee kinderen in de basisschool leeftijd konden we niet alle attracties uitproberen. De echte snelle achtbanen zoals de Silver Star en de Blue Fire Megacoaster hebben we niet gedaan omdat je daar echt een oudere en grotere waaghals voor moet zijn. Maar met kinderen van onze leeftijd is er meer dan genoeg te beleven en zijn er genoeg spannende attracties waar zij ook van kunnen genieten.

Op de derde dag sluiten we ons bezoek aan het Europapark af met een aantal toppers van de vorige dag en een bezoek aan de 4D film van Ed de Muis en de Tijdcarrousel, waarmee je terug gaat in de tijd en iets meer leert over de ontstaansgeschiedenis van het park, compleet met 3D beeld en ‘speciale effecten’ In 1957 had bouwbedrijf Mack 130 werknemers en bouwde zij attracties. Op hun eigen terrein maakte zij de demonstratie achtbanen om de kopers te laten zien wat mogelijk was. Van het een kwam het ander en het familie bedrijf zette er draaimolens naast en bouwde maar door. Het familie bedrijf is uit gegroeid naar het grootste attractiepark van Duitsland. Europa-park is een attractiepark door families voor families. Het lijkt wel een sprookje!  Na deze film is het tijd voor ons om naar huis terug te gaan, want er wacht ons nog een lange terugreis. We zijn het er allemaal over eens dat we het de moeite waard vonden en we graag nog eens terug komen!

Enkele tips

– Als je met kinderen gaat bereid je dan goed voor op een lange reis, dus zorg voor genoeg entertainment op de achterbank.

– Combineer een bezoek aan het Europapark met bijvoorbeeld een vakantie in de buurt (Zwarte woud) of op doorreis naar een andere vakantiebestemming.

– De blokhutten zijn erg gehorig. Wij houden ook wel van het gezellige campinglife, maar je buren letterlijk kunnen verstaan en midden in de nacht wakker worden van het gesnurk van je buurman is iets teveel van het goede.

– De ‘camping’ is niet meer dan een parkeerplaats en een toiletgebouw. Hier is niet veel te beleven, dus je caravan of camper neerzetten en snel naar het pretpark! Voordeel is wel dat je met 5 minuten lopen in het pretpark bent.

Favoriete attracties in Europapark

Meisje (leeftijd 5):

“Het rode treintje of de film van de muis!”

Jongen (leeftijd 7):

“De Houten achtbaan!!”

Mama (leeftijd 30+ en houdt wel van actie):

De bob slee in Swise is een erg snelle attractie, de voorste persoon ligt tegen de achterste aan, lekker close. Best fijn dat ik mijn zoon kan vasthouden en hem zou behoede uit de bob te vliegen. Deze attractie is leuk en alles behalve eng, we hadden erge lol samen. Het leuke in Europapark is ook dat de uitgang niet naast de ingang van de attractie is. Deze achtbaan komt uit in een Zwitserse dorpje naast en Milka winkeltje en inclusief de geur van Zwitserse kaas. Zo ontdek je automatisch een nieuw deel van het park en rol je zo door naar een nieuwe attractie.

Papa (leeftijd 30+ met oog voor detail):

“Het Koninkrijk van de Minimoys is ontzettend mooi gemaakt en je waant je echt in een sprookjesland. Het oog voor detail is fantastisch en de ‘Arthur‘ achtbaan is een echt spektakel voor jong en oud! Hoewel onze jongste deze iets te spannend vond.

achtbaan athur europapark
Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys
Previous ArticleNext Article