Met deze 5 tips maak je het huishouden een stuk makkelijker

Stel jij de huishoudelijke taken ook het liefst zo lang mogelijk uit en is schoonmaken niet jouw favoriete dagelijkse bezigheid? Geen zorgen, je bent echt niet de enige! Het kan namelijk enorm eentonig en tijdrovend zijn. En het is gemakkelijk om dingen door de vingers te zien. Er zijn echter een paar eenvoudige dingen die je kan doen om het huishouden een stuk gemakkelijker te maken.

Kies de juiste verf op de muur

Een goede basis in huis kan een hele hoop schelen in het huishouden. Muren die bijvoorbeeld voorzien zijn van een goede basisverf, zoals de Sigmapearl Clean Matt, zijn snel en makkelijk schoon te maken. Het kan je een hoop tijd en geld besparen als je hier rekening mee houdt, bij het schilderen van je huis. Dus ga je binnenkort verhuizen of ben je van plan de muren opnieuw te schilderen? Houd dit dan in gedachten en kies voor de juiste verf.

Een makkelijk afneembare vloer

Welke vloer je kiest, heeft grote consequenties voor de tijd je kwijt bent aan het schoonmaken. Als je een vloer hebt die heel onderhoudsvriendelijk is, zoals een PVC of laminaatvloer, dan kun je snel klaar zijn! Heb je echter een vloer met veel kieren en naden, zoals een houten vloer, dan kost het je misschien iets meer tijd. Ook zul je een houten vloer regelmatig moeten opschuren en in de lak zetten. Dus wil je voor snel en makkelijk gaan? Kijk dan goed welke vloeren daarvoor geschikt zijn.

Verdeel de taken

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Leuker zal het misschien niet echt worden, maar het zal wel een stuk sneller en makkelijker gaan als je de taken verdeeld.

Bepaal wie wanneer welke klusjes doet en zet dat op papier. Als iedereen meehelpt, zal het werk een stuk sneller gaan en voelt het al iets minder ontmoedigend. 

Investeer in goede producten

Het is misschien even een flinke investering die je moet doen, maar het zal je leven een stuk makkelijker maken. Zorg ervoor dat je een paar schoonmaakspullen in huis haalt van goede kwaliteit. Een goede stofzuiger of dweil zal het daadwerkelijke werk van het schoonmaken écht veel gemakkelijker en aangenamer maken.

Houd het netjes

Tenslotte, doe moeite om je huis netjes en georganiseerd te houden. Dit zal de hoeveelheid tijd die je kwijt bent aan het opruimen, ontzettend beperken. Door alle spullen een eigen plek te geven, kan het netjes weer terug opgeborgen worden en worden de huishoudelijke taken al een stuk relaxter. Zo zorg je ervoor dat je huis er altijd netjes uitziet en makkelijk schoon te maken is.

Previous ArticleNext Article