Op deze manier kun je veel bewegen en toch niet van huis weg te hoeven

Bewegen is een essentieel onderdeel van gezond blijven. Het is aangetoond dat beweging helpt bij het voorkomen van hartaandoeningen, diabetes, beroertes en zelfs kanker. Het kan ook je humeur en hersenfunctie verbeteren. Hoe kun je in beweging blijven als je je huis niet uit wilt om te sporten? Er zijn verschillende manieren om die dagelijkse bewegingen alsnog te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een mini trampo kopen of apparatuur voor thuis training aanschaffen. De keuze is aan jou.

Springen op een mini trampoline

Mini trampolines zijn ook een geweldige manier om in vorm te komen. Springen op een mini trampoline is niet alleen een geweldige cardio, maar het helpt ook om spieren op te bouwen en calorieën te verbranden. Het is een leuke workout die de balans en coördinatie verbetert. Zorg ervoor dat je een trampoline rand koopt om de veiligheid van jou en je gezin te garanderen bij het springen op je mini trampoline.

Joggen

Ter plaatse joggen is een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te doen zonder je huis te verlaten. Het is gemakkelijk te doen en heeft voordelen voor je hart en gewrichten, maar ook voor de spieren in je lichaam. Het beste joggen is dat er geen uitrusting voor nodig is. Je hebt alleen een goed paar schoenen nodig. Je kunt 30 minuten per keer joggen of zelfs langer als je wilt. Je zou eventueel een loopband kunnen aanschaffen om eenvoudig thuis te kunnen sporten.

Lunges en squatten

Lunges zijn een geweldige manier om je benen en billen te versterken. Squats vervullen dezelfde functie, maar ze zijn ook goed voor de de kern. Je kunt lunges en squats overal doen, of je nu thuis of buiten bent. Zoek gewoon een relatief vlak oppervlak dat ver genoeg verwijderd is van muren zodat je voldoende ruimte hebt om vrij te bewegen. Naast lunges en squats zijn er tal van andere oefeningen die je eenvoudig thuis kunt doen. Tegenwoordig zijn er veel Youtube kanalen met video’s over trainen die je thuis kunt doen. Voor de meeste oefeningen heb je niet eens apparatuur nodig. Ideaal dus!

Gewichtstraining met dumbbells en weerstandsbanden

Je kunt krachttraining doen als je dumbbells, een weerstandsband of kettlebell hebt. Je kunt ook je eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruiken door push ups, lunges en squats te doen. Kettlebells zijn geweldig omdat ze veelzijdig en gebruiksvriendelijk zijn, maar ze kosten meer dan dumbbells of weerstandsbanden.

Previous ArticleNext Article