Getest: de nieuwe Howtotalk app

howtotalk app

Over het algemeen heb ik niet zulke goede ervaringen met opvoedboeken. Ik bedoel, ik zie ook wel dat mijn kinderen regelmatig een sprongetje maken en inmiddels weet ik (gelukkig) dat alles een fase is. Toch ben ik wel altijd te spreken geweest over de boeken van Howtotalk, de Nederlandse versie van de wereldwijde bestseller How to talk so kids will listen & listen so kids will talk van Adele Faber en Elaine Mazlish.  

In het boek How2Talk2Kids wordt uitgelegd hoe je effectief kunt communiceren met kinderen. Hoe je beter kunt omgaan met de negatieve gevoelens van je kleintje en toch je grenzen blijft aangeven. Hoe je kleintje de verantwoordelijkheid neemt voor zijn gedrag en zelf met oplossingen leert komen. Hoe je je kleintje effectief prijst en je je kleintje bevrijdt uit een vaste rol. En dat allemaal voor meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld bij je kleintje. Klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar toch ben ik de afgelopen jaren regelmatig de mist in gegaan en kreeg ik alsnog een ‘mama ik haat je‘ naar mijn hoofd geslingerd. 

Je moet natuurlijk ook niet denken dat na één keer het boek How2Talk2Kids lezen, de hele opvoeding op rolletjes loopt. Communiceren moet je blijven oefenen, maar oefening baart kunst. En daarom ben ik zo blij dat er een Howtotalk app in het leven geroepen is! Ik heb de app de afgelopen weken gebruikt en ik moet zeggen dat het echt een effectieve manier is om je communicatie skills met je kinderen te oefenen.

Hoe werkt de Howtotalk app?

De app bevat de volledige Howtotalk training. In zes interactieve modules leer je hoe je je communicatie met je kinderen kunt verbeteren. Deze zes interactieve modules, ze noemen dit in de app ‘bouwstenen’ doorloop je door oefeningen te doen. Dit kun je helemaal op je eigen tempo en in je eigen tijd doen. En heel handig, soms helpt de app je eraan herinneren dat er weer getraind kan worden.

training opvoeding

Naast de training zijn er ook podcasts in de app te beluisteren en je vindt er ook veelvoorkomende situaties met voorbeeld-reacties zodat je deze direct kunt gebruiken in je eigen communicatie met je kind. Dit gaat van treuzelen tijdens het ochtendritueel tot omgaan met verdriet door overlijden. Naast de training biedt de app dus nog veel meer content die je kan helpen in het opvoeden.

De training in de Howtotalk app

De training in de Howtotalk app bestaat dus uit zes bouwstenen. Stapje voor stapje oefen je je eigen communicatie skills en ja soms wordt er echt even een spiegel voorgehouden. Tijdens de training wordt me dan ook vaak genoeg duidelijk gemaakt dat sarcasme een grote valkuil is in mijn communicatie naar de kinderen. Een manier van communiceren die ze eigenlijk helemaal nog niet kunnen begrijpen. Zoals ik al zei, oefening baart kunst.

De zes bouwstenen in de Howtotalk app vormen een mooie basis van communicatie met je kinderen. En wanneer je de training helemaal doorloopt, zul je ook echt bewuster zijn van hoe je met je kinderen praat. Maar het mooiste is misschien nog wel hoe de kinderen naar jou gaan communiceren. Want communiceren draait niet alleen om kinderen die luisteren… How to talk so kids will listen & listen so kids will talk!

Conclusie review Howtotalk app

Als je je communicatie met je kinderen wilt verbeteren, dan moet je er ook open voor staan! Je moet open staan om het communiceren met je kinderen op een andere manier toe te passen, anders zul je ook echt geen veranderingen zien. Door de training van de Howtotalk app te volgen ga je het communiceren op een andere manier ervaren. Althans, dat is mijn ervaring. En dan nog, blijf je snel in je eigen valkuilen vallen. Een beetje blijven oefenen kan dus geen kwaad.

Conclusie van deze review is dat de training en alle andere content in de Howtotalk app, houvast biedt. En de training laat je, net als het boek, weten dat er ook andere manieren zijn om te communiceren.

Info over de Howtotalk app

De Howtotalk app is is te downloaden voor iOS en Android. Dit is een app in abonnementsvorm. Voor 1 maand betaal je €7,99 en voor een jaar abonnement betaal je €39,99.

Kortingscode Howtotalk app

Voor degene die enthousiast geworden zijn en de training via de Howtotalk app ook willen doen, mag ik een kortingscode van 25% korting aanbieden. Je moet de app dan wel even via www.howtotalk.com aanschaffen en de kortingscode VOORMIJNKLEINTJE25 gebruiken. Alleen deze maand geldig, dus niet te lang twijfelen!

Previous ArticleNext Article