De midlife crisis van de man, zo leuk!

Wat zijn de tekenen van een midlife crisis? Komt hij thuis met een Porsche of een tatoeage van je huisdier? Heeft hij een affaire of is hij continu aan het mijmeren over de tijd die zo snel gaat? Zingt hij zo nu en dan het deuntje van ‘Is dit alles’? En misschien dat hij opeens een skateboard koopt en met zijn hipster baard en a-symmetrisch kapsel over de straat heen skated. Ach een skateboard is makkelijker bij het grofvuil te zetten dan een Porsche.

Het is grappig dat de focus van een midlife crisis zo op de man gericht is. Waarschijnlijk omdat we zo genieten van die ietwat verwarde kerels. Want zolang ze niet al te ver buiten het boekje gaan, zijn de onverwachte acties toch alleen maar om van te smullen. ‘Is dit alles?’ komt niet in mij op. Geen moment is saai.

Wat zo leuk is aan de midlife crisis van de man

– Zijn grappen zijn zo flauw. Als er één ding is waar een vrouw van houdt, dan is het wel een man die zichzelf niet al te serieus neemt. Flauwe humor, zoals verstoppen onder het bed en jou de takketandjes laten schrikken. Lachen man!

– Ze willen een eigen mancave. Heerlijk zo’n plek waar ze hun geuren de vrije loop laten en met elkaar kunnen praten over dingen die de vrouw helemaal niet horen wil.

– Uiterlijke verzorging is opeens weer een dingetje. En wanneer ze uit hun grot komen is uiterlijke verzorging toch opeens weer een dingetje. Wat wij vrouwen helemaal niet erg vinden!

– Zeker niet wanneer de sportschool weer regelmatig bezocht wordt. Wat ‘ie daar allemaal doet mag Joost weten, zolang je die sixpack maar ziet groeien.

– Ze zijn zo lekker onvoorspelbaar. Je valt van de ene verbazing in de andere verbazing. En opeens komt ‘ie thuis met een elektronisch drumstel, zonder ook maar ooit gedrumd te hebben. ‘Leuk voor de kinderen’, om vervolgens zelf de hele avond met twee stokjes in de handen te zitten. Ach ik bekijk het van de positieve kant, ik kan voorlopig weer ongestoord bingewatchen op Netflix. Maar den wel met een noise cancelling koptelefoon op mijn hoofd…

Afbeelding kerel met skateboard: Igor Sinkov/shutterstock

Previous ArticleNext Article